You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Моника Белучи: Винаги късно, но винаги – навреме!

Моника Белучи: Винаги късно, но винаги – навреме!

Моника Белучи е възприета като чудо още преди да се роди и няма изгледи това да се промени скоро

И Бог създаде… Моника Белучи!

На 52 все още покорява света с красота. Магията й не е в дълбочината на погледа, изкусителните форми или чувствената походка. От нея струи живот и светлина, а оказва се че зад красотата се крие много, много мъдрост.

"Когато правим грешки или дори когато вършим неща, от които после се срамуваме, в крайна сметка се научаваме на съчувствие, на прошка – към себе си и към другите."
„Когато правим грешки или дори когато вършим неща, от които после се срамуваме, в крайна сметка се научаваме на съчувствие, на прошка – към себе си и към другите.“

Актрисата изглежда като символ на Вечния град, въпреки че е дете на провинцията. Все по-често я сравняват със София Лорен – може би заради непреходната омая и въпреки белезите на времето.

Моника Белучи не изглежда като човек с тайни – позира красива и гола вече десетилетия. Не отхвърля унизителни или брутални сцени в името на изкуството и за нея няма неудобни въпроси. Казва, че всичко в живота й се определя от една дума – „любов”. Приела се е такава, каквато е и намира за естествено, че прави всичко в живота ти късно – според общоприетите норми.

"Остаряването е невероятно. Харесва ми. Страхуваш се по-малко, губиш естествената си хубост от младостта, но остава нещо много интересно."
„Остаряването е невероятно. Харесва ми. Страхуваш се по-малко, губиш естествената си хубост от младостта, но остава нещо много интересно.“

Предвид успехите и това, че е щастлива обаче смело може да твърди: Тя може би вечно закъснява, но всичко прави навреме!

Чудото в дома на шофьора, който извозва боклука

Моника Белучи е родена на 30 септември в Чита де Кастелано, Умбрия. Родителите я чакат с години. Лекарите казали на майка й, че няма да може да роди и тъкмо, когато се примирили, се появила…Тя! Татко й извозва боклука, майка й рисува и всички се чудят какво ли ще се получи от тази комбинация.

Тя остава единствено дете и дори говори за първите години в живота си като за затвор. Чудото на мама и тате е обикновено дете, докато не разцъфтява изведнъж!

Опасно е да си красавицата на града – жените те мразят и злословят, мъжете искат само едно от теб, всички злословят и те одумват.

Моника Белучи намира класическо спасение от клетката. Не се омъжва и отива да учи право. С чувствената си красота обаче лесно печели внимание на фотографите и от снимки на снимки забравя за мечтата си да бъде адвокат.

Момичето от село става бързо популярно, не без усилията на Елит моделс. Милано – Париж-Лос Анжелис…Започва дългото й скиталчество, което не обещава скоро да спре.
monicca belucci la rifa
През 1991 година й предлагат роля в La Riffa, което й открива нов свят и така се заражда любовната й история с публиката. Тя е на 26, не просто красавица, но умее да се възползва щедро от даровете на природата. Благодарение на външния си вид попада в „Дракула по Брам Стокър” още същата година. Това слага край на активната й моделска кариера. Моника Белучи се превръща в истинска актриса.

Италианката започва да снима активно. Вече знае до съвършенство английски и френски. Днес към тях се числи и…фарси! Работи не само с италиански режисьори и дори започват да ценят актьорската й дарба.

Красавицата и Звяра

Четири години след дебюта си получава роля в „Апартаментът”. Този филм й носи първата актьорска номинация – за малко не грабва „Сезар” за поддържаща роля. По-важното е, че среща Него – актьор със свирепа красота и своенравен характер.

 "Жената може да обича така, сякаш никога няма да си тръгне. Но един ден може да си тръгне така, сякаш никога не е обичала."
„Жената може да обича така, сякаш никога няма да си тръгне. Но един ден може да си тръгне така, сякаш никога не е обичала.“

Двамата са заедно пет години преди да се оженят. Заедно изкарват 17 чудесни години като най-необичайната двойка актьори.

Любовта им се появява като в роман: Той е искрено възмутен, че му натрисат „още един модел, който се прави на актриса”. Тя го харесва веднага, но й става ясно що за човек е и не се надява дори на спокойна работа с него.

Няколко екранни целувки обаче топят леда и го превръщат в пожар. Малцина залагат, че любовта им ще оцелее. Тя не може да си представи живот извън Рим, само понякога пътува до Лондон. Той пък е твърде известен в родината си и мястото му е в Париж.

Двамата обаче пътуват толкова често, за да се видят, че имат летателни часове колкото на пилоти-професионалисти.

Венсан Касел може и да минава за лошо момче, но е традиционалист. Подарява й пръстен и сърцето си, но тя бави своето „Да” цели три години. Обича го, но знае, че всичко в живота е твърде преходно.

Той намира начин да помогне на кариерата й. Благодарение на контактите му филмографията й се увеличава. Един ден обаче той катастрофира и Моника Белучи се осъзнава.

Е, пред журналисти казва, че го направила, за да бъде споменавана като негова вдовица, вместо като любовница. Пък й черното стояло страхотно на една жена!

Предизвикателната италианка е на 35, щом слага брачната халка, но никога няма да стане типична южняшка съпруга. Не бърза да ражда деца, не чака мъжа си у дома и…живее рядко с него.

Двамата все още пътуват много, за да поддържат любовта жива. Моника Белучи все още се съблича пред камерите и не смята да се извинява на никого!

Дева и Леони

Въпреки чергарския начин на живот и непрекъснатите слухове за изневери, двамата остават заедно през годините. Чак през 2004 чудото се случва и се ражда Дева („божествена”). Моника Белучи е на 39 и в никакъв случай не се чувства като настигнала „последния влак”.

Тя е от жените, които не робуват на общоприетите норми. Тя е щастлива и отдадена майка-първескиня, но признава, че умишлено изчаквала. Като по-млада не се чувствала готова да се посвети на дете. С Венсан били обсебени от себе си. Раждането на Дева обаче ги променя, и то – за добро.

Двамата правят необходимото да водят живот „като другите хора”. Пътуват по-малко и държат да дадат максимум внимание на бебето. Моника Белучи кърми дъщеря си максимално дълго с планове да роди отново.

Леони обаче се бави няколко години и за това време мама утвърждава позициите си в киното. Актрисата обаче е жена, която знае какво иска и на 45 позира прекрасна, гола и отново бременна.

Леони се ражда, за да сплоти опърничавите и всички изглеждат щастливи. Моника Белучи разказва как баба й родила на 40 и този избор е естествен за семейството й. Разбирала жените, които извървяват километри на колене с молитва към Светата майка за рожби. Тя била способна да го направи.

Момичетата и новите й приоритети я променят, но не толкова, че да се откаже да се снима. Тя получава ужким лесна роля – на Малена – красавицата на малък провинциален град. Това е нейната изповед, почти биографичен разказ и поредния шедьовър на Торнаторе.
monicca belucci malena
Лентата печели награди и дори протяга ръка за „Оскар”. За всички е безусловно ясно – тя не е просто красива жена, тя е женаТа!

Сама

Всичко изглежда наред, докато пресата не получава неочаквано съобщение. Двойката Венсан Касел и Моника Белучи обявява раздялата си. Двамата още не са формализирали развода си, децата ги свързват завинаги.

Актрисата има колебания. Публично признава, че за първи път от 14-годишна е сама и не знае какво да прави. Казва дори че любовта е по-силна от развода. Мнозина се женели повторно…

Появиха се слухове за афери с тайнствени олигарси, които така и не се потвърдиха. Тя просто направи нещо добре познато – пак закъсня!
monicca belucci bond
Холивуд обича да „пенсионира” жените на 40. Моника Белучи обаче стана момиче на Бонд в годината, когато навърши 50.
monicca belucci robert de niro
Понякога й броят бръчиците и констатират, че е повяхнала. За нея това е просто добър повод да сбъдне поредна мечта – като да играе с Робърт де Ниро или да преподпише поредния договор с Долче и Габана, да речем…
monicca belucci dolce gabana

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!