You are here
Home > Здраве и красота > Най-мощния съюзник срещу анемията и рака: Сок от цвекло унищожава туморите

Най-мощния съюзник срещу анемията и рака: Сок от цвекло унищожава туморите

Цвеклото — най-здравословното растение

Битката срещу туморните заболявания и за укрепване на имунната система не започва с диагностициране на заболяванията, а с тяхната превенция. Една стабилна имунна система, правилно хранене и живот без стрес, могат да повлияят изключително много на превенцията срещу рака. Редовните изследвания и медицинските прегледи са друг задължителен аспект, който в никакъв случай не трябва да пренебрегвате. А в комбинация с правилен хранителен режим и поддържане на имунната система, ще се радвате на отлично здраве.

А една от храните, които много помагат превантивно срещу образуване на туморни клетки и укрепват имунната система, е цвеклото.

Сок от цвекло помага за превенция срещу раковите заболявания
Сок от цвекло помага за превенция срещу раковите заболявания

Трябва да отбележим, че този зеленчук не е панацея срещу туморите, но помага в превенцията срещу тяхното образуване, като укрепва имунната система и помага на организма да си набави вещества, които пречат на образуването на туморни клетки. Но далеч не може да се твърди, че е панацея срещу рак и други заболявания.

Цвеклото е едно от най-полезните растения. То съдържа минерали като калций, фосфор, магнезий, натрий и други полезни вещества. Съдържа също и витамини В1, В2, В6 и С. Червеното цвекло е едно от растенията с много силно антиоксидантно действие и поради това има и силни лечебни свойства.

Според учените той съдържа бетаин, който унищожава раковите клетки и възпрепятства тяхното образуване. За да си приготвите лечебен сок от цвекло, който да укрепи имунната ви система, са ви необходими следните продукти в съотношение:

55% сок от цвекло

20% сок от целина

20% сок моркови

3% сок картофи

2% сок репички

Разбъркайте добре съставките и започнете да пиете сок по два пъти на ден. Много скоро ще получите резултати.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!