You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Най-оригиналната декорация за Великден: Как да отгледаме трева в черупки

Най-оригиналната декорация за Великден: Как да отгледаме трева в черупки

В домовете на приятелите си ще видите великденски венци, зайчета и пилета, но само на вашият перваз ще се „усмихва” трева, поникнала във черупки от яйца

С наближаването на Великден със сигурност сте подредили интересни и уникални декорации. При нас може да намерите множество интересни идеи, но наскоро ни попадна една особено оригинална, която трудно ще видите в домовете на приятелите си. Вярно, тази година пропуснахте срока – нужни са 10-15 дни, за да поникне тревата преди Великден, но пък може да й се радвате през целия април и за Гергьовден.

Какво ви е нужно за тази Великденска украса:

6 яйца
нож
почва
пшеница
вода
игла
Направи си сам оригинална великденска декорация трева в черупка на яйце
Инструкции:

С дръжката от ножа, почукайте горната част на яйцата и обелете яйцето с пръстите си, докато не направите достатъчно голяма дупка, за да махнете жълтъка и белтъка. Естествено, че няма да хвърлите яйцата, а ще ги използвате, за да приготвите обяд, например.

Измийте кухите черупки с вода. Сложете малко почва в купичка и я разбъркайте с малко вода, за да станете влажна, но не и мокра. След това, с лъжица, напълнете всяко от яйцата с влажната пръст.

Поставете пшеница на повърхността й. Ако искате плътна зелена „покривка”, ще поставите по-дебел слой пшеница, но не прекалявайте – пшеницата трябва да се подреди.

Поставете черупките на топло и светло място и ги поливайте с малко вода всеки ден. След няколко дни ще забележите как ще поникне пшеницата и за десет дни вече ще имате красива тревица.
Направи си сам оригинална великденска декорация трева в черупка на яйце

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!