You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Най-бързият начин за връзване на обувки (И няколко забавни „за напреднали”)

Най-бързият начин за връзване на обувки (И няколко забавни „за напреднали”)

Когато детето усвои скорострелното връзване на обувки, може да го предизвикате с алтернатива „на следващото ниво”

С наближаването на първия учебен ден и този в детската градина подготовката става все по интензивна. Купуват се нови дрехи и принадлежности, изживяват се старите вълнения и някак в бързината се оказва, че сме забравили нещо просто – като да научим децата на нещо просто като връзване на обувките, например.

Ако сме сте им вдъхнали увереност с простия метод „заешки ушички”, може да опитате още нещо интересно. Особена популярност има „2-секундното” връзване на обувки:

Не е чак толкова сложно за реализиране. Първо го научите сами и се упражнявайте с обикновена обувка, докато добиете сръчност. Ето как се прави – стъпка по стъпка:
vrazvane na obuvki barzo

1. Първо, вържете връзките на обувките, както обикновено. Пъхнете малките пръсти под шнуровете и от двете страни.

След това плъзнете десния палец и показалец под дясната връзка и левия палец и показалец – над дясната, с помощта на други пръсти задръжте шнуровете изпънати.

2. Оформят се две кръгчета – едното със свободния край отзад, а другото – със свободния отпред.Преместете със средния пръст свободния край на десния шнур назад, докато лявата ръка, просто се върти, за да завъртите кръгчето надясно.

3. Следващото движение кръстосва двете кръгчета. С левия палец натиснете свободния край на дясно, докато средният пръст на дясната ръка избутва свободния край между левия палец и показалец.

4. Трябва да се уверите, че левия палец и показалец хваща здраво десния край, а десния палец и среден пръст – левия край.

5. Прекарайте свободните краища на противоположните кръгчета през собствените.

6. Затегнете възела.

Отначало това  няма да стане за две секунди, но е нужна само малко практика. Не очаквайте чудеса и не спирайте да поощрявате хлапето. Нека да се упражнява с макета от първия ни материал, за да приеме всичко като една игра.

Когато  усвоите двусекундното връзване на обувки, може да наградите вашия малък сръчко с интересни алтернативи „за напреднали”:
връзване на обувки начини

връзване на обувки начини

връзване на обувки начини

връзване на обувки начини

връзване на обувки начини

връзване на обувки начини

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!