You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > Най-сладкото нещо: Как вашето бебе ви казва: „Обичам те!”

Най-сладкото нещо: Как вашето бебе ви казва: „Обичам те!”

То е малко, съвършено има чувства, вече дори знае, че обича вас най-много на света

Вече се познавате от няколко вълнуващи дни, седмици, месеци. Обичате го още преди да сте го взели на ръце и нямате търпение да почне да говори. Вашето прекрасно бебе е по-умно и емоционално, отколкото си мислите. Според специалистите дори вече може да изразява отношение.

Ако мечтаете да чуете „Обичам те” от това малко, съвършено същество, по-добре не чакайте първите думички. Вгледайте се внимателно и ще видите как ви показва, че няма по-ценна от вас на света:

Обичам те на бебешки език

Разпознават аромата ви

За бебетата няма нищо по-сладко от майка им, особено, когато сучат. Щом започне да се усмихва, докато бозае, значи „казва” – Мама е до мен!

Гледа ви с особен интерес

Да, бебетата обичат лица, но това на мама е най-интересното и свидно. Щом ви гледа така, сякаш иска да ви рисува, значи сте на етап, когато утвърждавате вечната си връзка.

Не спира да „говори”

Сладкото бръщолевене, гукане, писукане и други характерни знаци са част от растежа му, но и важен опит да общува с вас.

„Не си отивай!”

Щом навършат шест месеца бебетата започват с протестните викове, когато напуснете стаята. То ви иска на поне ръка разстояние не защото е тиранин, а защото ви обича!

Това сладко гушкане

Бебетата, които се страхуват и срамуват, винаги се сгушват в най-близкото си същество. Мама е най-сигурният пристан и това го знае всеки, дори в памперси.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!