You are here
Home > Lifestyle > Най-вълнуващите принцеси в началото на XXI век: В приказка ли живеят?

Най-вълнуващите принцеси в началото на XXI век: В приказка ли живеят?

Светът винаги ще въздиша по истинските принцеси, независимо че не живеем в романтично време

Светът отдавна не живее в сладка невинност. Дори напоследък с горчива ирония хората споделят, че се чувстват като във филм на Тарантино. Въпреки това, не само малките момичета, скрити в нас, мечтаят за романтика, сбъднати приказки и живот на принцеси.

Една шепа млади дами няма нужда да си измислят. На тях не винаги е лесно, но пресата винаги ги коментира като приказни героини. Ясно е защо. Те са принцеси – от истинските!

В света има десетки малки и големи монархии, княжества, стари родове. Всички те си имат наследници, но на малцина могат да се похвалят с повече от празна титла и синя кръв.

Неколцина млади дами обаче въплъщават всичко, което би трябвала да представлява една от привилегированата група модерни принцеси.

Истината не търсете в Бъкингамския двоец – Лейди Амелиа Уиндзор

Докато поданиците се прехласват по своята любима Пепеляшка – Кейт Мидълтън и децата й, едно красиво момиче наследи неформалната титла на лейди Даяна и принцеса Маргарет. Новата „Английска роза” е Лейди Амелиа Уиндзор.
amelia undzor
Светът още не я познава, но за поданиците на Нейно Величество 20-годишното девойче е сензация. Нейният прапрадядо е на крал Джордж V и а дядо й – принц Едуард, херцогът на Кент е братовчед на Елизабет II.

Тя не е просто перла в короната на двореца и украшение на забавите за избрани. Учи упорито, за да стане журналист, рядко, но навреме се появява на официални събития, за да не бъде забравена.

Предричат й бляскаво бъдеще и със сигурност е една от най-желаните партии в Обединеното Кралство.

Малката принцеса от Великото херцогство – Александра от Люксембург

Тя е красива, талантлива тенисистка и полиглот. Изглежда като въплъщение на европейската аристократка и би била чудесна кралица, но 24годишната принцеса се сблъсква с изискванията на Конституцията.
aleksandra ot lax
Баща й е само херцог (дори да е титулуван като Великия херцог) и тя е момиче, което я праща на опашката – на пето място по линията за унаследяване на трона.

Тя обаче има всички привилегии на единствена дъщеря – има специално място в сърцето на родителите си, диплома от университета на францисканските монаси „Стьобенвил“ и благословия да се състезава на „Уимбълдън” по минипола.

Диамантите на Монако – Шарлот Казираги и Полин Дюкре

Монако има Първа дама – принцеса Шарлин. Тя е руса, елегантна и…не изглежда особено интересна, ако изключим позирането с близнаците и топящите й се килограми.

Светската преса обаче все още обича наследниците на фамилия Грималди, дори и да не носят това име. Светът беше покорен от порасналите племенници на принц Албер. Двете млади дами трудно ще наследят трона, но репортерите се впечатляват и от красотата им, и от интересния начин на живот, който водят.

Шарлот Казираги – е на прага на 30-те, живо копие на майка си като млада. Тя е дете на Голяма любов, но израсла в уединение и без баща. Завършва в Сорбоната, работи като за лондонско списание Above, но демонстрира преди всичко страстта си към конете и ездата.
charlot casiraghi ot monaco
Тя краси не само кориците на светските издания, но и е лице на Gucci. Преживя първата си голяма любов, има извънбрачен син, с който се гордее и нова любов. Нарежда се след вуйчо, близнаците, майка си и братята в линията за унаследяване на престола.

Братовчедка й Полин все още не дава храна на жълтата преса като майка й навремето. Светът обаче обожава 22 годишната красавица още преди да се роди. Тя е плод от любовта на принцеса Стефани и нейния бодигард.

Родителите й се ожениха след като се роди и така беше узаконена. С техния подпис беше регламентиран статута й и дори би могла да претендира за трона. Тя обаче има свой живот и не дава обяснения.
paulin ot monaco
Не знаем дали има спомен от скандалния развод на родителите си, но пък майка й я е възпитала добре. Има куража да се бори за мечтите си. Тренира художествена гимнастика и плуване. Представя Монако на сериозни спортни форуми, но и тя като всички във фамилия Грималди е луда по цирка.

Двете с братовчедка си Шарлот са по-снимани и ухажвани от принцеса Шарлин по светски мероприятия. Синята им кръв, състоянието и фактът, че са внучки на Грейс Кели са само част от харизмата на момичетата.

Детронираните владетелки

Монархиите понякога остават в историята, но не и династиите. Независимо, че не притежават царство (кралство, империя) за зестра, внучките на бившите владетелите си остават принцеси и искрен интерес за авантюристи и зестрогонци.

Пеещата княгиня – Мафалда Българска

Първородната дъщеря на княз Кирил и първата внучка на цар Симеон II отдавна прави впечатление на пресата в Лондон и Мадрид. Като дете на най-стилната двойка в продължение на години, тя се отличава с вкус и елегантност.

Мафалда обаче музицира и смята да се занимава професионално с пеене. В „Кланът К” обаче имат традиция – първо учат по сърце, после – за престиж и пари. Може би и тя като баща си ще се пренасочи към друго поприще. Единствената, която би благословила избора й на бунтарка е леля й Калина. Съпругата на Китин Муньос обаче се „преквалифицира” в примерна съпруга и майка последното десетилетие.

„Съседката” – Принцеса Мария-Олимпия на Гърция и Дания

И в Гърция монархията е премахната, но внуците на последния монарх си остават принцове и принцеси. Фамилията живее в Англия, а потомството носи радост на цялата светска преса.
maria olimpia
Принцеса Мария-Олимпия е едва на 20, но граби с пълни шепи от живота. Един ден ще има престижно за аристократка образование – стреми се към диплома за графичен дизайн и история на изкуството в Ню Йорк. Дори се учи на занаят в Dior. Профилът й в Instagram обаче толкова често се обновява, че е ясно – принцесата е Кралица на забавленията.

Останките от една велика Империя – Принцеса Габриела от Австрия
gabriela ot avstria
И Австрия загърби монархията, но не и своето любимо императорско семейство. Изтърсакът на ерцхерцогиня Мария-Астрид и ерцхерцог Карл Кристиан е всеобща слабост – принцеса Габриела е на 22. Като внучка на последния император на Карл пази достойнството и положението на фамилията.

Екзотиката им прилича

Дъщерята на майка си – Принцеса Иман, Йордания

Преди известно време светът занемя пред красотата и стила на една невероятна арабска красавица. Тя не носеше бурки, а висша мода от Париж и Милано, впечатляваше с осанка и вкус. Имаше възпитание, образование и беше омъжена за йорданския крал Абдула.

Днес трудно вярваме, че кралица Раниа е жена на средна възраст, но като гледаме най-малкото й дете се убеждаваме в силата не гена. Принцеса Иман е едва на 20 години, но вече доказа, че при интелигентното съчетаване на традициите с модерното, може да се получи нещо прекрасно.
iman ot yordaniya
Сега търка студентските скамейки в университета в Джорджтаун, САЩ. Не я притесняват папараци, защото в родината й има строг протокол, който й забранява честото извеждане на показ. Хората са я виждали като красивата придружителка на майка й по благотворителни мероприятия.

Аниме-икона от Страната на изгряващото слънце, Принцеса Мако от Япония

Може и да не познавате принцеса Мако Акишино, но рискувате да не познавате бъдещето на Страната на изгряващото слънце. Там беше приета безпрецедентна промяна в Конституцията, която позволи момичетата да наследяват престола.

Тя е най-голямата внучката на император Акихито и единствено дъщерята на любимия й чичо се конкурира с нея за престола. 24-годишната красавица вече трупа опит и образование, достойни за бъдещ монарх.
mako ot yaponia
Завършила е токийския Международния християнски университет. В момента заляга над уроците в Австрия. В родината й е със статут на икона. Със снимките си в училищна униформа, най-екзотичната сред модерните ни принцеси, успя да направи хит аниме културата.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!