You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Черна роза

Направи си сам: Черна роза

Вече знаете как да си направите роза във всички цветове на дъгата, сега може да си направите в истински драматичен нюанс

Психолозите наричат черния цвят – Цвета на мистерията, артистите – неутрален цвят, модните дизайнери – цветът на елегантността. Който и да е прав, цветарите са сигурни, че с този нюанс никога няма да сбъркате!

Въпреки това, много от нас са недоверчиви към черния цвят. И това не е изненадващо, тъй като правило е свързан с траур и тъга. Но не на всички тези цветове причиняват такива асоциации. Не са малко тези, които считат черния цвят за цвят на грация, елегантност и хармония. Редките черни рози са знак за красивия характер на човека, както и за добрия му вкус. Тези цветя се смятат за символ на увереност и постоянство.

Днес не е трудно да се снабдиш с тях. В цветарниците се предлагат рози в цвят много, много тъмно бордо. Един вид черна роза се нарича дори „Едит Пиаф”. Ако искате и вие да поднесете почитанията си към някого и да кръстите цветето на него, вместо да направите поръчка, може да си направите у дома собственоръчно:

Процесът не е сложен, но отнема много време- от петнадесет часа до цели дни.

На първо време: Купете си бяла или червена роза!

След това: Изчистете всички листа, ако не го направите, в което лошо няма, трябва да знаете че и те ще се боядисат в черно.

Направи си сам: Черна роза
Вашата Направи си сам -черна роза може да се получи и такава, което не е много лошо

Вземаме ваза, колба, буркан, напълнете я с топла вода и добавете боята за цветята – ще трябва да я търсите в интернет, но можете да използвате спирала или мастило от маркер, но розата няма да е много трайна.

Направи си сам: Черна роза
Отстранете от стъблото един сантиметър и още около половин сантиметър по диагонал. Това се прави за по-добра хидратация.
Поставете розата във вазата с разтвора. Съхранявайте при стайна температура в продължение на поне 15 часа, ако не промените напълно цвета, можете да оставите и още.

В японското изкуство Икебана се вярва, че черните рози се поднасят за изразяване на възхищение от жизнеността, силата и ума на човека. За да избегнете асоциации с тъга и скръб, трябва само да помислите как ефектно да подарите това цвете! Успех!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!