You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Декорация от речни камъни за вилата

Направи си сам: Декорация от речни камъни за вилата

Изпратете лятото с красива декорация от речни камъни – „реколта 2016”

Запазете вечен спомен за лятото, което си отива с красива и напълно безплатна декорация от камъни – речни или морски.

Винаги и особено днес е било актуално за украсяването на вилата да се използват натурални материали. Морските (речните) камъни са с гладка повърхност и размери – от 1 до 10 см. Ще ги намерите във всевъзможни цветове: всички нюанси на сиво, кафяво, бежово, оранжево, червено, бяло, жълто и дори лилаво.

Дреболиите, направени от тях се получават здрави и изненадващо красиви. Те въплъщават морския стил дори далече от брега. Ако вече имате богата колекция от тях, може да почерпите вдъхновение от нашите разнообразни направи си сам – идеи.

Стенни и подове морски (речни) камъни

Това е оригинален и в същото време много икономичен начин да направите надеждно покритие. Процесът на облицовка на стените е съвсем прост и може да се направи дори от ръцете на неопитен майстор. Това изисква творчески дух и малко търпение. Просто подгответе лепило за плочки (можете да използвате разтвор на цимент или речен пясък), линийка, молив, трион и мистрия.

Ако правите облицовка вътре в къщата, не се притеснявайте да натрошите някои от тях, за да направите плътно пано. Най-добре е да измерите предварително площта, върху която ще ги полагате и шаблон.

Пътеки в градината

Дори самоуките ландшафтни дизайнери са открили красотата и възможностите на речните камъни. Те хармонизират естествено с околната среда, защото са натурален продукт.

За да ги направите е необходимо да изравните предварително участъка. Да издълбаете мястото на малко повече от 30 см. Напълнете с 10 см слой пясък. След това положете слой от 20 см фин чакъл, добре уплътнен.
DIY rechni kamani 2
Върху него се излива пясък и цимент в съотношение 3:1. Започнете подреждането на камъчетата и накрая с маркуч, който има накрайник като спрей, облейте с вода до втвърдяването на строителните материали.

Много идеи и точни указания – вижте ТУК.

Вази и кашпи, облицовани с речни камъни

Изберете подходящ твърд съд. С помощта на шпатула разнесете гипсова мазилка. Докато разтворът не е изсъхнал, започнете подреждането на малките камъчета. Накрая изплакнете добре.


Добрите стари рисувани камъни
DIY rechni kamani 10
Идва ред на най-финото приложно изкуство при създаването на декорация от камъни. Вече сме ви показвали какви шедьоври могат да се направят с него. Забавлявайте се, включете децата – това е страхотно забавление за всички, който накрая ще се превърне в скъп семеен спомен!
loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!