You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам декорация: Рисуване върху камъни (ВИДЕО – урок и идеи)

Направи си сам декорация: Рисуване върху камъни (ВИДЕО – урок и идеи)

Създаването на декорация върху малки камъчета е деликатна задача, но по силите на всики

Рисуването е класическо хоби, което може да вложите в направата на уникална декорация във вашия дом. Не е нужно да имате специални умения, може да черпите от чужди идеи и най-важното – дори и да сбъркате, не губите нищо. Просто взимате ново камъче.

Преди да стигнете до същинския процес на оформяне на избраната декорация, woman-onthe-top.net ви съветва да включите децата. Хлапетата и без това са луди по малките закръглени камъчета, които намират по брега на морето или реката.
pebbles decoration
Като ги включите в процеса на създаване на вашия мъничък шедьовър и дори да им дадете възможност да рисуват сами, ще им дадете възможност да се забавляват с тиха игра, да научат нещо и да се гордеят като съавтори на домашната декорация.


Материали за декорация (рисуване) върху камъни:

Бои – Всички, които са на водна основа, или акрилни бои вършат чудесна работа.

Имайте предвид, че трудно се измиват от дрехите. Затова носете престилка, а ако рисувате с малки деца, най-добре е да използвате темперни бои, защото тя отмива много по-лесно (нищо че цветовете не са толкова ярки). Преди това опитайте на хартия какъв е точният цвят и с каква консистенция, за да не останете разочаровани

Маркери – Те са чудесно решени за добавяне на детайли, които могат да бъдат трудни да се направят с фини четки, особено по повърхността на по-малки камъни. Маркерите са чудесен вариант за децата, на които ще им е значително по-лесно да творят с тях.

Магнитна пластинка – Ако сте решили да използвате каменната си декорация, за да направите магнитчета, подгответе няколко такива. Използвайте малки камъчета, които няма да тежат и да се изхлузват от повърхността на хладилника.

Палитра – Купете си готова или си направете такава от парче фазер. Върху нея може да отцедите акрилните си бои, да правите комбинации и т.н. Значително по-лесно ще ви е и ще се почувствате като истински художник.

Лепило – За да закрепите своите рисувани камъчета, ще ви е нужно подходящо вещество. Лепило за плочки или камък, теракол, дори силиконов пистолет – всичко това ще намерите във всеки магазин за строителни и промишлени стоки или в специализираните художествени.


Рисуване върху камъни – стъпка по стъпка:

1. Търсете идеалните камъчета в районите на плажа. Белите са идеален фон за рисунка (тези с естествени текстури сами по себе си са произведения на изкуството).

2. Преди да започнете – почистете ги добре, групирайте ги по големина, направете груба скица с молив върху камъка

3. Независимо какви бои и четки ще използвате, оцветете първо едната страна. Като сте сигурни, че е изсъхнала, едва тогава украсете задната.

4. Лакирайте повърхността, за да се запази красотата на вашето произведение. Така то ще придобие и допълнителен блясък.


Като станете толкова добри в рисуването на камъни, ще откриете безкрайни възможности за приложение: Да ги съчетаете в ефектна градинска декорация, можете да правите сезонна или празнична украса на дома, може да ги превърнете в преспапиета или подаръци, да напишете вдъхновяващи думи или изречения, ако се интересувате от приложна психология и т.н.

Кой знае?! Някой ден може да се окажете толкова добри, че да ги предлагате в магазини за декорация или сувенири!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!