You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Декорация за дома от миди и раковини

Направи си сам: Декорация за дома от миди и раковини

Запечатайте спомена за лятото с направи си сам – украса са дома

Ако изживявате най-вълнуващото лято в живота си или просто обожавате ваканциите на морето, със сигурност искате да си „откраднете” късче, което да ви напомня за тях.

Децата обичат да събират миди, гладки морски камъчета и раковини, но това не е хоби само за тях. Възрастните също ги колекционират и повечето от тях могат да украсят дома си в красиви направи си сам – декорации.

1. Топиари от черупки
diy seashells 1
За създаването на това декоративно дърво може да използвате не само черупки, но и мъниста, камъни, тъкани, ленти и др. Вижте как се прави това малко бижу във видеото тук:

2.Необичайно пано
diy seashells 2
На просто парче тъкан с подходящо бързозалепящо лепило може да подредите по собствен вкус всеки скъпоценен дар от морето.

3. Морска картина
diy seashells 3
На същия принцип, но върху пясък, подредете всевъзможни мидички и камъчета. Най-добре е да използвате за основа шперплат, а рамката да е от дърво.

4. Свещи в черупки
diy seashells 4
„Направи си сам” – свещниците са много популярно хоби за всяка сръчна домакиня. Добре разтопен безцветен восък, може би малко изсушени листенца и задължително – ароматно масло за аромат и памучен конец оформят декоративния елемент.

5. Морски дарове в стъклени съдове
diy seashells 5
Виждали сте по сериалите големите стъклени свещници. Защо да давате пари, ако имате красив съд – буркан или ваза, която може да украсите с подходящи бои или декупаж. Това е чудесно място, където да сложите пясъка, мидичките и рапаните, а между тях да подредите дебела ароматна свещ.

6. Морско пано
diy seashells 6
Използвайте стара рибарска мрежа или заплетете канап и украсете с дребни миди, които може дори да боядисате или лакирате.

7. Рамка за снимки
diy seashells 7
Проста дървена рамка от Магазина за 1 лв ще се превърне във вълшебен спомен от лятото. Надеждно лепило и мънички миди ще украсят любимата ви снимка от плажа.

8. Обемни букви
diy seashells 8
Това е перфектно решение за детската стая или сувенир от морска сватба. Основата им е от гипсокартон.

9. Декоративен венец
diy seashells 9
Мнозина си слагат венец на вратата за Коледа. Други така приветстват и Великден. Колко от познатите ви обаче могат да се похвалят с такъв? Бъдете първи и със сигурност съседите ще ви посрещат с усмивка!

10. Гирлянди от миди и раковини
diy seashells 10
Украсете спалнята със скъпи спомени, ако искате да събудите горещи спомени през идната есен и зима.

11. Музиката на вятъра
diy seashells 11
Вместо „дрънкала”, произведени в Китай, покажете на децата си колко е вълшебен звукът на вятъра. Дори съветниците по Фън Шуй няма да ви критикуват за нововъведението!

12. Забавни фигурки
diy seashells 12
Чудесно занимание за родители с деца! Накарайте малчовците да фантазират и да се цапат с лепило.

13. Ковчеже за скъпоценности от скъпоценни спомени
diy seashells 13
Всяка надеждна кутийка ще се превърне в ковчеже, ако го облепите с изящни природни творения. Белите миди изглеждат великолепно, украсени с фин обков – не само направи си сам-декорация, но и изключително практично решение. Може дори да я направите за подарък!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!