You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Декорация за градина от саксии

Направи си сам: Декорация за градина от саксии

Саксиите не са само убежище за цветя от студените зимни дни и радост за хората в апартаменти

Всяка любителка-цветарка има много празни саксии. Винаги остават, когато разсадят скъпоценното си растение в по голям съд и обикновено ги трупат в килера или ги захвърлят, защото са пукнати или малки. Както знаете обаче – няма непотребни вещи, има несръчни домакини! Не хвърляйте и крийте саксиите, по-добре е да ги превърнете в забавни декорации за градината или балкона.

В този материал ще ви научим как да направите чудесни малки фигурки, които ще оживят още повече любимото ви място за уединение и почивка. С няколко саксии с различни размери и със собствени ръце може да направите оригинална декорация, която ще ви носи много радост и настроение.
Как се прави декорация за градина - човечета от саксии

Какво ви е нужно?

– саксии за цветя;
– маркери;
– тел;
– въже;
– полистиролова пяна;
– акрилни бои;
– декоративни аксесоари.

Как се правят?

Нужно е само да намерите саксии с различен размер и достатъчно въображение. Останалото е просто – съединете елементите – тяло, торс, ръчички, крачета, като промушите телта през дупчицата. На края на телта не забравяйте да сложите полистиролно парче, за да не се измъкне и завържете двата й края.

Залепете „косичка” от мъх или слама, боядисайте или нарисувайте с маркер очи, носле, усмивка или други елементи по фигурката.


Разбира се, от саксии не се правят човечета само. Може да направите ефектни нощни фенери, скулптури и цветарници.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!