You are here
Home > Здраве и красота > Направи си сам: Ефикасно средство за почистване на черни точки, почти без пари

Направи си сам: Ефикасно средство за почистване на черни точки, почти без пари

Домашна козметика, която почиства лицето от досадните черни точки, не струва и левче

И да не ползвате редовно пудра или фон-дьо-тен, заради начина на живот, който водите със сигурност познавате черните точки. Тези малки досадници развалят всяко красиво лице, а в действителност не е трудно да се отървеш от тях.

Да, на пазара се предлагат прекрасни ексфолианти, почистваща пяна и всякакви козметични услуги. Съветваме ви да опитате и нашето любимо домашно направено „чудо” по рецепта, чийто съставки не струват и левче.

Оказва се, че тайната на чистата кожа без досадни черни точки, не е никаква тайна. Тя ни е под ръка и по-конкретно – се крие в кухнята. С две съставки може да се направи уникален козметичен продукт, от който лицето ще стане гладко и чисто.

Направи си сам средство за почистване на черни точки
DIY-antiblackhead-mask-produkti
Продукти и материали:

1. 1 с. л. обикновен желатин (неувкусен)
2. 1,5-2 с.л. мляко
3. съд, в който продуктът може да се нагрее в микровълнова печка
4. дървена пръчка, четка за грим или друг инструмент за лесно нанасяне на козметична маска на лицето.

Как се прави?

Сложете 1 супена лъжица желатин в чаша и добавете 2 супени лъжици мляко. Разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес. Сложете я в микровълновата в продължение на 10-15 секунди.
DIY-antiblackhead-mask-kak se pravi
Бързо, докато сместа е топла и течна, се разнася по лицето. Препоръчително е да се използва за тази цел дървена плоскост (нещо като тези в кабинетите на педиатрите или от ескимо). Не губете време, защото желатина се втвърдява мигновено.

Като разнесете маската, постойте с нея двадесетина минути. Ако усетите стягане, това е нормално – желатинът се стяга. Не говорете и не бърчете чело, докато действа маската.


Като мине указаното време, свалете от единия край маската и измийте добре лицето с хладка вода. Замърсяванията са останали по свалените парчета желатин. Лицето ви изглежда гладко и свеж, без ненавистните черни точки.
loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!