You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Хвърчило от плътна торбичка

Направи си сам: Хвърчило от плътна торбичка

Посрещнете есента с традиционен фестивал на хвърчилата на брега на морето

Ще чуете много хора днес да съжаляват децата – не знаели да си играят истински игри, стояли пред компютрите и най-безгрижните им години преминавали в клетката на стаите им. Малцина обаче им предлагат алтернатива, още по-малко – умения да направят нещо просто за тях, например…хварчило!

Ако сте сред късметлиите, чието дете копнее да се състезава с вятъра, може да се превърнете в истински герой. Оказва се, че твърде малко хора могат да направят хвърчило!

Необходимо ви е да отделите не повече от час, малко сръчност и една плътна торбичка от супермаркета.

Вземете си още: Тънки и гъвкави пръчки, няколко метра здраво въже, ножици, тиксо.

Направи си сам хвърчило – стъпка по стъпка

Първо сгънете торбичката наполовината по вертикала. Уверете се, че тя е равна и гладка.
hvarchilo 1

Разрежете торбичката до вариант, в който се получи петоъгълник.
hvarchilo 2

Закрепете двете пръчици по вертикала и хоризонтала на хвърчилото. Първо положете вертикалната, после – хоризонталната за „носа” му.
hvarchilo 3
От остатъците от торбичката нарежете на парчета и ги закрепете така, че да се получи атрактивна опашка за хвърчило. Прикрепете я така, както е показано на снимка 7.
hvarchilo 4
С остри предмети направете 4 дупки на местата отбелязани с червени точки (като на снимка 9). С парче канап привържете хвърчилото с два възела – отгоре и отдолу, така че да се получи юзда.
hvarchilo 5
Пуснете въже, не по-малко от шест метра и го превържете към юздичката, така че да може да се движи в разстоянието указано между двете червени точки на снимка 11.
hvarchilo 6
Излезте на ветровито място с хвърчилото и навито въже, което да отпускате, за да „уловите”въздушната струя и да го пуснете да полети.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!