You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Красиви през зимата с шал от мериносова вълна

Направи си сам: Красиви през зимата с шал от мериносова вълна

Един шал от мериносова вълна е изключително красив аксесоар. И лесно можете да си го направите сами

С наближаването на зимата шалът се превръща във важен аксесоар. А какво по-хубаво от един красив шал от мериносова вълна. Днес ще ви покажем, как може да изработите този прекрасен аксесоар и сами. При това без игли за плетене и особени усилия.

Изработването на един подобен шал не отнема много време — 1 час. А вие лесно може да изработите своя по ваш вкус. Ще са ви нужни около 350 или 450 грама мериносова вълна и малко от вашето време. И ще имате великолепен шал, за който всички ще ви завиждат.

Да си направим сами: Шал от мериносова вълна сн. You Tube
Да си направим сами: Шал от мериносова вълна
сн. You Tube

Какво ви е необходимо?

350 — 450 гр. мериносова вълна в цвят по ваш вкус
1 час свободно време
Сръчни ръце и търпение

Как да го изработим?

Разплитате едно кълбо мериносова вълна и уеднаквявате двата му края. Внимателно ги завързвате на широк възел, като се стараете да създадете примка, при това по-широка. След това правите още една бримка и премятате през примката. Следващата бримка премятате по същия начин и така докато стигнете до края. Получава се плитка, чиято ширина трябва да бъде поне 4-5 см. Идеалната дължина за един нормален шал е около 85 см, а ако искате по-дълъг шал, ще ви е нужно да го изплетете поне до 120 см дължина. За най-дългите са достатъчни 160 — 170 см.

За да завършите плетката, изтеглете по-дълга последната бримка и я подпъхнете между втората и третата бримка преди последната. Двата края, които оставихме висящи в началото пък се подпъхват между първата и втората бримка след първата. Така краят ще се затвори плътно и плетката ще бъде завършена.

Внимание: Шаловете от мериносова вълна не се перат в пералня, освен ако нямате функция за ръчно пране и то само със студена вода. Но не използвайте центрофуга дори тогава. Имайте предвид, че те лесно могат да се втупат или свият, затова внимавайте с грижата и поддръжката им.

Подробни инструкции за правилното изплитане на шал от мериносова вълна може да видите във видеото по-долу. Приятно плетене!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!