You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Обредна кукла за дете

Направи си сам: Обредна кукла за дете

Да си направиш обредна кукла за дете е истинско вълшебство

Валентина (ТинаПана) разказва как повечето кукли, които изработва, се раждат с послание и желание, идващо от сърцето – толкова вълшебна е и първата й обредна кукла за дете.

След нея постепенно се появяват кукла на брака, кукла – син или дъщеря, а общото за всички тях е, че се спазва традицията на древните кукли. Това означава, че те са създадени изцяло от естествени материали, имат съвсем простичък дизайн и почти винаги присъства бродерия.

Размерите са относителни, защото зависят от големината на вашата обредна кукла за дете. Всичко е на око и по ваша преценка. Като дължина на пръчката, която е основа на куклата, съм се спряла на 18 см. Увиваме я с плата и завързваме от двете страни с плътен конец или канап. След това в долната част правим уплътнение с още от избраната материя.

Идва ред на лицето на обредната кукла за дете, което ще оформим с помощта на памучен тампон. На снимките ще проследите последователно стъпките по обособяването на гръдния кош, ръцете и забрадката на куклата.


Докато правите своето малко произведение вложете цялата си любов и мислете за съкровеното си желание. Искрено вярваме, че една обредна кукла ще ви доближи до реализирането на красивата ви мечта!
loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!