You are here
Home > Здраве и красота > Направи си сам: Паста за зъби в домашни условия

Направи си сам: Паста за зъби в домашни условия

Паста за зъби, направена с натурални продукти гарантира чистота и естествен блясък

Паста за зъби, създадена от ръцете ни може да бъде не по-малко ефективна от най-скъпата, купена от аптеката. Вместо да се объркваме, докато четем съставките по кутията, най-добре да се убедим сами в натуралния произход на изделието.

Да се мият зъбите е нужно, полезно и приятно. От woman-onthe-top.net обаче вярваме в „направи си сам”-козметиката – показвали сме го неведнъж. След като проучихме основните продукти, които се използват от индустрията, редуцирахме полезните съставки. С тяхна помощ ще си направите великолепна алтернатива на паста за зъби – икономична и категорично здравословна:

Необходими продукти:

2 с.л. натрошени яйчени черупки
3 с.л. кокосово масло
3 с.л. бентонитна глина
3 с.л. хлебна сода
Вода – колкото поеме
domashna_pasta_s_glina
Приготвяне:

Смесете сухите продукти. Добавете разтопеното на водна баня кокосово масло. Хубаво разбъркайте. Най-добре е да използвате за целта стъклена, пластмасова или керамична лъжичка.

Може да експериментирате и добавяте продукти на вкус. Основната съставка на натуралната паста за зъби обаче е глината и кокосовото масло. Това значи, че не бива да се подменят.

Може да допълните продукта с етерични масла, които са безвредни – мента, канела, мащерка, градински чай, индийско орехче, евкалипт. Специално ви обръщаме внимание на маслото от риган – един от най-ефективните естествени антибиотици на земята. Общият размер на дозата на масло не трябва да превишава 15 капки на 3 супени лъжици основа (кокосово масло). Може да бъде полезно и добавянето на морска сол – 0.5 ч.л. ситно смляна на 3 супени лъжици основа.

Съхранявайте вашата „направи си сам”-паста за зъби в стъклен или пластмасов съд – идеално затворен.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!