You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Сапун от зехтин

Направи си сам: Сапун от зехтин

Днешният направи си сам – метод за варене на сапун е „студен” и направо елементарен за реализиране

Ако от поредната направи си сам – козметика са ви останали няколко вида масла, които не искате да изхвърляте, защото са „изветрели”, може да ги ползвате по два начина. Изберете сами – да си направите успокояващ масаж на китките и слепоочията, или да превърнете кухнята си в домашен цех за сапун.

За да си направите „собствена линия” бяла козметика, просто не изхвърляйте силно намалялото кубче сапун в банята. Като го смесите със зехтин, ще получите уникален, ароматен и много полезен за кожата продукт. Тя ще стане по-нежна и здрава – което е от особено значение при променливата температура навън!
Как се прави сапун от зехтин
Към кубчето изчерпан сапун, добавете 2 супени лъжици дестилирана вода, чаена лъжичка глицерин, половин чаена лъжичка етерично масло от канела и масло от сладък портокал (или други, каквито предпочитате) и зехтин.

Настържете сапуна в дълбок съд. Добавете вода, глицерин и етеричните масла. След това бавно добавете зехтин, но не прекалявайте, за да се усеща аромат не само на маслини.

Покрийте съда с чисти кухненски кърпи, оставете десет минути, докато омекне, за да можете да го оформите. След това оформете сместа по желание – най-лесно да направите форми от топки, но ако имате готварски силиконови формички, може да получите любопитни фигурки. Когато приключите, поставете ги върху хартия за печене и ги оставете да престоят ден или два, за да се втвърдят. За да подсилите ефекта, може да ги поставите и във фризера.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!