You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Топки за елха с техника „квилинг”

Направи си сам: Топки за елха с техника „квилинг”

Квилинг – техниката изисква време, но резултатите от нея съперничат на скъпите декорации в магазина

Квилинг – техниката изисква внимание и прецизност при оформянето на детайлите, но резултатите от нея са зашеметяващи. Вече разбрахте, че не е никак сложно да си направите по този начин снежники. Получават се толкова красиви, колкото и истинските навън. По този начин може да си направите и топки за елха, а това е по-лесно от усукване на панделките от хартия и залепването им заедно. Ако се изкушавате от творческия процес, можете да превърнете къщата в илюстрация на коледна приказка – само седмица преди Рождество!

Квилингът включва завъртане на ленти от хартия и залепване на получените части заедно. Може да им се придаде такава форма, че да се получат не само кръгове, но и листенца, сърца, ромбове и т.н.

На първо място може да „облечете” стара новогодишна топка с направени квилинг – детайли. Вместо пукнатини и захабен рисунък ще подредите на елхата си изящно направени орнаменти.

Вместо обикновена картичка към подаръка, зарадвайте най-близките си с релефна такава под формата на квилинг – топка?! За целта ви трябва както обичайно:

Набор хартия за квилинг или цветни листи
Прозрачно лепило
Дървена пръчица


Може да си вземете и пинсети, с тяхна помощ е удобно да се слепват помежду си детайлите. Ще ви трябват многоцветни кристали, мъниста и пайети. При формирането на топката не бързайте, свържете няколко елемента, изчакайте да изсъхнат напълно и след това продължете.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!