You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Универсален почистващ препарат с аромат на цитрус

Направи си сам: Универсален почистващ препарат с аромат на цитрус

Направи си сам евтин, универсален и най-вече – безопасен препарат, който няма нужда да криете от децата

Ако сте почитатели на „направи си сам” – козметиката, със сигурност ще се зарадвате на поредната еко-алтернатива, която ще ви помогне да поддържате домът си чист.

Той е съставен само от два компонента, абсолютно безвреден е и на практика – универсален. Младите майки ще останат очаровани не само от евтината алтернатива на битовата химия. Може да не го криете на недостъпни места – той е толкова безопасен, че няма нужда да стои далеч от деца.

За да си направи сам почистващ препарат с аромат на цитрус, домакинята има нужда само от:

2 стъклени чаши лимонени (или портокалови) кори
2 стъклени чаши оцет
буркан
Бутилка със спрей
Citrus-Spray-0
Приготвяне:

Сложете в буркана свалените цитрусови кори, като много внимавате да са изчистени добре от плодовете. Залейте с чашите оцет и затворете плътно. Приберете на сухо, хладно и тъмно място за седмица.

За това време си взаимодействат лимонения оксид, който е основна съставка за препарата и оцета, който се справя чудесно с плесента и бактериите.

Сложете получения разтвор в бутилката с разтвор и използвайте наистина навсякъде – по дървени повърхности, кухнята или в банята.
Citrus-Spray-3
Вашият „направи си сам” – почистващ препарат ще излъска петната и мръсотията и едновременно с това ще освежи дома ви!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!