You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Вдъхнете нов живот на старите дантели

Направи си сам: Вдъхнете нов живот на старите дантели

Направи си сам: Как да превърнем старите дантели в модерни декорации?

Старите дантели отдавна вече не са актуални и се смятат за демоде. Но с този трик, отново ще вдъхнете живот, и то по изключително елегантен начин!

Всъщност, старото и забравено каре може да се превърне във функционалната чиния. А за да направите това, са ви нужни само две съставки: вода и захар!

Всичко, което трябва да направите е да направите смес от две части захар и една част вода. В конкретния пример е използвана е чаша захар и половин чаша вода, но можете да използвате това количество, което ви е нужно в съотношение 2:1.

Направи си сам: Вдъхнете нов живот на старите дантели
Направи си сам: Вдъхнете нов живот на старите дантели

Разбъркайте добре сместа и я оставете да заври на огъня.. Когато заври, отново разбъркайте, свалете я от огъня и поставете карето в нея. Внимавайте цялото да бъде добре покрито. Оставете го така няколко минути, а след това го отцедете от излишната течност.

Когато направите това, поставете вече колосаното каре върху купа, или чиния и я оставете да изсъхне. Ако я сушите по естествен начин ще са нужни около ден-два. Ако нямате търпение може да я изсушите и във фурната. И това е — вашата уникална купа или чиния е готова!

Можете да украсите старите дантели като ги боядисате, или им пришиете допълнителни декорации. Вашите приятели със сигурност веднага ще забележат! И ще са очаровани.

Приятно забавление! За повече интересни идеи вижте и другите ни предложения в рубриката „Направи си сам“.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!