You are here
Home > Здраве и красота > Натурална козметика: Вода за уста само от 3 съставки

Натурална козметика: Вода за уста само от 3 съставки

Здравето може да се поддържа само с натурална козметика, не са ви нужни лъскавите опаковки от магазина

Стига да сте човек, който копнее да е по-близо до природата, вие и сами вече знаете, че здравето може да се поддържа само с натурална козметика. Лъскавите опаковки в магазина стават все по-скъпи и атрактивни, но чудеса не са сътворили, така или иначе. Какъв е вашият избор? Направете си вода за уста у дома.

Разбира се, аптеките са перфектно заредени с различни марки от какви ли не видове течности за изплакване на устата. В тях обаче винаги има алкохол, а той дразни лигавицата и тъканите стават сухи с времето. Няма нищо по-естествено и лесно да си забъркате сами натурален козметичен продукт.

Предимствата му са, че няма нито оцветители, нито подсладители, нито консерванти. Всички те, колкото и да ви убеждават производителите, са не само вредни, но и създават допълнителен дискомфорт при някои заболявания. Няма нужда да си го причинявате, а се заемете с рецептата за натурална козметика, която ще освежи дъха ви моментално. По този начин ще се погрижите и за отстраняването на бактериите, които създават потенциал за доста проблеми в устната кухина.
DIY Homemade Mouthwash
Какво ви трябва:

2 чаени лъжици сода бикарбонат
2 капки ментово етерично масло
2 капки масло от чаено дърво
½ чаена чаша филтрирана вода

Комбинацията от тези масла и содата не позволяват развитието на микробите, причиняващи инфекции. Те освежават и почистват. Съхранявайте тази натурална козметика в стъклен буркан и разклащайте преди употреба

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!