You are here
Home > Здраве и красота > Натурална козметика за миене на лице

Натурална козметика за миене на лице

Всяка дама знае, че лицето изисква по-специална грижа, а на фона на всички скъпи продукти, бихме могли да се спрем на варианта с употребата на натурална козметика.

Защо да го правим?

Има няколко важни причини – изгодно е като цена, полезно е за кожата, няма опасни добавки. Каквито и големи привърженици да сте на купената козметика, рано или късно сами стигате до извода, че няма как тя да не съдържа вредни химикали, които засягат не само нас, но и околната среда. Вместо да рискуваме да се сдобием с неприятни последствия върху лицето си в дългосрочен план, можем да прибегнем до направата на натурална козметика.

Рецептите за естествени почистващи средства за лице не само ще ви доставят удоволствие, но и ще се уверите в перфектните резултати от тях.
Натурална козметика рецепти
Смес, подходяща за всякакъв тип кожа

Необходими са ви 1/3 чаша кастилски сапун, ½ чаена лъжица кокосово масло, 15 капки лавандулово масло, 2/3 чаша филтрирана (пречистена) вода. Използвайте стъклена бутилка за съхранение, след като разбъркате добре съставките.

Продукт при мазна кожа и акне

Трябва ви ¼ чаша чист ябълков оцет, който не е прецеден, ½ чаша пчелен мед, 10 капки масло от чаено дърво. Взимайте по малко от натуралния лосион и обтривайте с тампон с помощта на лек масаж, а след това изплаквайте с топла вода.

Ако кожата е суха

Смесете чаша течен кастилски сапун, супена лъжица бадемово масло, чаша филтрирана вода, 20 капки жасминово масло. Използва се като пяна за измиване на лицето вечер.

За блестяща кожа – при суха и при мазна

Нужни са ви 2 чаени лъжици бадемово масло, ¼ чаша гел алое вера, няколко капки етерично масло – по ваш избор. Кожата на лицето се измива ежедневно или поне три пъти в седмицата, което спомага тя да диша, предпазвайки я от запушване на порите, поради което значително се намаляват пъпките.

Водейки се от предложените съвети за забъркването на натурална козметика, вие може да успеете и сами да създадете продукти по ваша идея.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!