You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Не се залъгвайте! Това не е любов

Не се залъгвайте! Това не е любов

Когато любовта не е любов

Всички вярваме, че човек има сродна душа и когато я срещне, животът като пъзел се подрежда. Но пък една поговорка гласи, че трябва да целунеш много жаби, докато откриеш истинския принц.

Но какво се случва, ако понякога приемем незаинтересоваността за недостъпност, а грубото отношение за неспособност на другия да изрази истинските си чувства. Любов ли е това, или не е?

Не се заблуждавайте! Това не е любов.

Не е любов, когато другият знае, че си лягате ядосани и тъжни, но не се тревожи за това как се чувствате, нито правят нещо, за да промени нещата.

Не е любов, ако не страдат, когато плачете. Не е любов, ако ви се обадят изливайки чувствата си към друг човек, знаейки, че вие също ги обичате. А в същото време не се боят да кажат, че държат на вас.

Не е любов, ако ви игнорират и не се грижат за вас, когато може би с тревога чакате да се появят или да ви изпратят съобщение.

Не е любов, ако в последния момент ви зарежат, или просто не се появят, защото е изскочило нещо по-важно. Търпението и толерантността са важни качества в една връзка, но когато другият злоупотребява с тях, добре е да се замислите, дали наистина ви обича.

Не е любов и ако непрекъснато ви нараняват, и твърдят, че това е по ваша вина. Не е любов и ако постоянно си тръгват, убедени, че винаги ще бъдете тук.

Не е любов, ако ви карат да се чувствате несигурни, нежелани и тъжно. Не е любов и ако ви омаловажават. Не се заблуждавайте, че просто се правят на недостъпни, или имат комплекси. Те просто не ви обичат.

Не е и любов, ако постоянно имате усещането, че винаги трябва да се бори, за да получите дори късче от тяхното време и внимание. Не е любов и ако могат да бъдат с друг човек, знаейки, че вие мислите и страдате за тях.

Любов ли е? Или илюзия? Какво се случва, когато любовта наранява?
Любов ли е? Или илюзия? Какво се случва, когато любовта наранява?

Не е любов, само защото казват „Извинявай“. Нито заради това, че казват „Обичам те“.

Любовта не наранява. Тя не поражда ревност. Тя не причинява болка. Истинската любов не е едностранна. Тя не крещи, не е пълна със сълзи. Любовта не е объркана, жестока и непостоянна.

Истинската любов е различна. Тя е спокойна и ви дава сигурност. А най-сигурното доказателство, че другия ви обича, не е когато другия ви държи за ръце и ви гледа в очите. Истинската любов си проличава, когато в трудни моменти тяхната ръка ви тегли нагоре и те са тези, които ви тласкат да вървите напред, вместо да ви спират. Любов е когато двамата гледате в една посока, а не един към друг. И любов е, когато и в най-трудните моменти знаете, че една силна ръка ви подкрепя и не ви оставя да се борите с изпитанията на живота сами.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!