You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Невидимата сила на думите: Магията на едно „Благодаря“!

Невидимата сила на думите: Магията на едно „Благодаря“!

Как едно „Благодаря“ може да промени живота ви?

Седял един ден в автобуса един мрачен човек и си мислел: „Жена ми ме мами, шефът ми ме мрази, приятелите ми са мошеници, работата ми е гадна, животът ми е отвратителен, нямам и пари!“ Седял зад него неговият ангел и го слушал: „Жена му го мами, шефът го мрази, приятелите му са лоши и мошеници, иска гадна работа, не иска пари, а животът му да е отвратителен. Много странни желания, но щом това иска...“.

Благодаря - магичната сила на думите
Благодаря – магичната сила на думите

Може да ви звучи като виц, но истината е, че именно с мислите си можем да насочваме и променяме живота си. А понякога едно „Благодаря“ променя съдбата ни.

Преди няколко дни ни бе разказана една история от дама с инициали М.Д. „Навръх 31-ви декември ми се случиха ужасни неща. Имах важна работа, а токът спираше постоянно, интернет прекъсна, въобще – всичко вървеше с главата наопаки. За капак, задачите, които трябваше да изпълня бяха спешни. Ужасно се ядосвах и притеснявах. В един момент просто ми писна и казах „Благодаря!“. Но от все сърце. И може и да не ми повярвате, но след малко и интернет се оправи, токът дойде и нещата тръгнаха. Направо не можах да повярвам. Не знам дали се случи заради думата „Благодаря“, или просто бе съвпадение, но е факт. Просто се случи“ разказва тя.

blago 2

Магията на думата „Благодаря“

В действителност, зад привидната магия на думата „Благодаря“ се крие просто привличането на заряд положителна енергия към нас самите. Когато кажете „Благодаря“, но не просто по задължение, а защото наистина изпитвате благодарност, вие буквално привличате положителна енергия към себе си. И това може да промени съдбата ви. Създателят на една от най-известните мотивационни техники за успех Джон Кехоу също казва „Благодарете за благата, които получавате, радвайте им се и ще дойдат още“. А известната писателка Ронда Бърн, чиято книга „Тайната“ се превърна в световен феномен, в книгата си „Вълшебството“ пише именно за магичната сила на думата „Благодаря“.

blagodarq (1)

Как всъщност действа силата на „Благодаря“?

Ще ви издадем една тайна — всяка дума с вложена емоция или чувство в нея, може да се превърне в магическа. Затова внимавайте с думите, които използвате и кога ги използвате. Силата на думата „Благодаря“ идва от енергийния заряд, който влагате в нея. Ако сте ядосани, сърдити или гневни, колкото и да я повтаряте, не очаквайте нещо хубаво да ви се случи днес. Точно обратното – може нещата само още повече да се объркат. Но, ако я произнесете с обич, топлота и вътрешно изпитвате чувството на благодарност, тя ще ви донесе наистина много положителни неща.

Били сме свидетели и сме чували за поредица от случаи, при които хора сблъскали се с някаква неприятна ситуация, просто казват „Благодаря“ и всичко се преобръща. „Имах ужасен ден в офиса. Скарах се с шефа, клиенти се отказваха от сключени договори, колата се развали на път за работа–пълен кошмар“, разказва ни своята история К. К. „Бях много ядосан, сърдит и гневен–целия ден се очертаваше пълен провал. В един момент си казах: Аз защо се ядосвам? Просто благодаря! Благодаря за всичко това. И след няма и 30 минути шефа се обади да ми се извини за сутринта, няколко клиенти неочаквано дойдоха, за да обсъдим договорите и подписаха, а което е най-странното, когато тръгнах да се прибирам, колата абсолютно неочаквано запали и нямаше никакви проблеми след това.  Затова благодаря за всичко.

Защо не трябва да казваме „Благодаря“ сърдити?

Няма значение дали сте се скарали с някого, имате проблеми на работа, или у дома. Въпреки всичко лошо, което ви се случва, съберете сили, настройте се положително и кажете „Благодаря“. Истината е, че във всяка дума се съдържа малко магия. А казана с обич и чувство на благодарност тя може да ни донесе само щастие, късмет, успехи и да направи деня ни малко по-хубав. И обратното–използвайки думите с негативни емоции и чувства, ние сами зареждаме ежедневието си с мрачни събития. Затова бъдете позитивни и винаги казвайте „Благодаря“ от сърце. Защото, колкото и да е лоша ситуацията, тя винаги може да се оправи.

Благодаря ви, че прочетохте тази статия!

loading...

One thought on “Невидимата сила на думите: Магията на едно „Благодаря“!

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!