You are here
Home > Lifestyle > Нина Николина блести във Венеция (БГ звезди предизвикаха фурор на кино фестивала)

Нина Николина блести във Венеция (БГ звезди предизвикаха фурор на кино фестивала)

България отново предизвика сензация, Нина Николина и Дарина Павлова звезди на фестивала във Венеция

Ежегодния кинофестивал във Венеция предизвика сензация и тази година, но българските звезди отчетоха най-забележително присъствие. Причината за това не бе само поредното доказателство, че родните дами действително са едни от най-красивите в света, но и заради таланта, който се разкри пред разнородната публика.

Сред най-обсъжданите ленти на фестивала във Венеция бе „Белгийският крал“. Копродукцията на Холандия, Белгия и България събира звезди от три страни, но най-обсъждано бе участието на Нина Николина.

Нина Николина с актьорски дебют във Венеция сн. Интернет
Нина Николина с актьорски дебют във Венеция сн. Интернет

Българката изпълнява една от главните роли във филма, който разказва за измисления белгийски крал Николас III. Той е на посещение в Истанбул, а докато отсъства от родината си, провинция Валония обявява независимост. Кралят трябва спешно да се върне, но странен феномен блокира въздушния транспорт в Турция. В крайна сметка той е принуден да предприеме едно необичайно пътуване през България, при това инкогнито. За да стигне безопасно до Белгия му помага български фолклорен ансамбъл и неговата ръководителка Ани – в ролята Нина Николина.По време на дългото пътуване, изпъстрено с приключение, двамата не само се влюбват, но и преоткриват себе си.

"Белгийският крал" предизвика фурор и се превърна в един от фаворитите на фестивала
„Белгийският крал“ предизвика фурор и се превърна в един от фаворитите на фестивала

Лентата бе представена още на втория ден на фестивала във Венеция и се превърна в истински фурор. Филмът е и актьорски дебют на Нина Николина, която предизвика истинска сензация още на червения килим, а след това и с ролята си в проекта. Красивата българска певица направи блестящ дебют като актриса. И й пожелаваме скоро да я видим в много нови успешни проекти, с които да продължава да изумява критиката и радва публиката.

Nina 2

Певицата очарова не само с талант, но и с визия. В уникална черна рокля, тя засенчи дори холивудски величия и се превърна в истинска звезда на вечерта. Освен Нина, адмирации заслужават и останалите български артисти, спомогнали за успеха на лентата – актьорът Валентин Ганев, влязъл в ролята на шефа на турските тайни служби, както и големите български хорове – „Мистерията на българските гласове“, ансамбъл „Филип Кутев“ и квартет „Славей“.

Nina 7

Сценарият на „Белгийският крал“ е на Петер Бросенс и Джесика Удуърт, а целия екип на проекта заслужи адмирации за успеха си.

Nina 9 r

Нина Николина не бе единствената звезда от България, която прикова вниманието на кинофестивала във Венеция. Телевизионната продуцентка Дарина Павлова също бе сред най-забележимите дами на събитието, където участва в качеството си на продуцент, но също така не пропусна да спомогне за популяризирането на копродукцията с българско участие и да сподели радостта си от нейния успех.

Nina 11

Що се отнася до лентата, то тя е един от фаворитите за победител в 73-тото издание на фестивала.  Критиката междувременно я определи като един от най-добрите филми на годината, заради което също си струва да се гледа.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!