You are here
Home > Дом и семейство > Заети ръце - щастливо сърце > Направи си сам: Оригинални коледни подаръци

Направи си сам: Оригинални коледни подаръци

Направи си сам: Прекрасна коледна изненада

Коледа наближава, а заедно с нея и трудния избор на коледни подаръци. Но в рубриката ни „Заети ръце — щастливо сърце“ ние ще ви предложим една прекрасна идея подаръци от типа “ Направи си сам „. Изненадайте приятелите с ръчно изработени подаръци за празника. И със сигурност ще ги очаровате с тези малки коледни преспапиета — елхи.

Необходими материали:
– Буркан с капачка
– Дестилираната вода
– Течен глицерин
– Бял брокат за снежинки
– Играчка — малка коледна елха, или друга
– Лепило

Направи си сам: Приказна елха за Коледа
Направи си сам: Приказна елха за Коледа

Начин на изработка:

Със силно лепило залепете елхата за капака на съда, и го оставете да престои поне един час, за да може хубаво да се втвърди. След това напълнете съда, до върха с дестилирана вода. Добавете малко глицерин, който можете да купите от аптеките. Идеята е снежинките да падат бавно. След това добавете определено количество брокат по Ваш вкус. Затворете хубаво съда с капак и го разклатете. И сте готови Благодарение на този прост трик, сега имате домашно направена снежна играчка, която ще внесе празничен дух във вашия дом.

podarak-2

Още една идея: Ако имате малък или по-голям прозрачен кръгъл свещник, или бурканче от мармалад, може да направите още по-красиви и оригинални преспапиета. И когато добавите основата, декорирайте я с различни акрилни бои, фолио или парчета цветна хартия, за декорация. След това добавете пълнежа в бурканчето. Но преди да го затворите, сложете лепило върху вътрешната страна на основата и притиснете внимателно, докато стъкленото тяло се закрепи към основата стабилно.

coleda-4

Обърнете и вече имате красиво изработено преспапие, което може да краси дома ви или да се превърне в идеалния коледен подарък.

koledat

Страхотно е нали?!

koleda-56

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!