You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Пътешествие с влак: 5 причини да се впуснете в подобно приключение

Пътешествие с влак: 5 причини да се впуснете в подобно приключение

За някои хора едно пътешествие с влак е загуба на време, но за други е приключение

Железопътният превоз може би е малко архаичен като транспорт (особено у нас), но понякога едно пътешествие с влак може да се окаже невероятно приключение. Подходящата дестинация и правилно избрания влак за пътуване ще направят почивката ви неповторима.

Романтичната версия на пътуването с влак, която познаваме от старите детективски истории и романи, отдавна вече не е на мода. Но за щастие, такива пътувания все още съществуват. Вероятно няма да попаднете на някаква мистерия или загадъчно убийство във вагон F, но красивия пейзаж, удобното настаняване и специалното усещане при пътуване с влак, със сигурност са неща, които не трябва да се пренебрегват.

Ако вече ви се е приискало да се качите на някой влак, ето пет възможности, които не трябва да пропускате:

Пътешествие с влак - неповторимо приключение
Пътешествие с влак – неповторимо приключение

Orient Express

Магията на златната ера на влаковете може би най-добре ще почувствате в пътуването с Ориент Експрес. Има нещо специално, което придава уникален елемент към атмосферата на легендарния влак. Но маршрута между Париж и Истанбул се променя вече и към Венеция и Лондон, с опция за посещение и на други европейски градове – Будапеща, Прага или Виена. Красотата на влака, украсен в арт деко стил, ви връща в миналото. И почти можете да почувствате, как са пътували онези стари дипломати, звезди и крале. Едно пътешествие с влак, което просто няма да забравите.

Rovos Rail 2

Rovos Rail

Когато говорим за лукс, трудно може да се повярва, че има нещо по-добро от Rovos Rail — линия, която преминава през Република Южна Африка, но и в държави като Намибия и Танзания. Пътуването с влак тук фокусирано върху това пътникът да се чувства като аристократ. От луксозните вагони, до правилата за обличане, които се спазват и от дамите, и от господата — тук всичко изглежда като в роман на Агата Кристи. Липсва единствено Еркюл Поаро.

Glacier Express

За да преживеете истинско приключение, не е нужно да ходите до другия край на света. Достатъчно е да отидете в Швейцария и да се качите на Glacier Express. 7-часовото пътуване между двата известни курорти — Сейнт Мориц и Зермат е невероятно. Може би не е някаква невероятна екзотика, но през тези няколко часа, влака (който се движи доста бавно) преминава през 91 тунела и 291 мостове, а между тях ви обграждат очарователни ледници, снежнобели планини, зелени долини с кристални езера и китни поляни пълни с планински цветя.

Rocky Mountaineer

Rocky Mountaineer

Водещи световни експерти за пътувания много често обявяват точно Rocky Mountaineer за най-красивото и най-незабравимо пътуване с влак, което може да осъществите. Линията минава през Западна Канада и обхваща цялата Албърта и Британска Колумбия, а това, заради което си струва да се впуснете в това приключение е предимно девствената природа, която не бихте могли да видите иначе.

Maharaja's Express

Maharaja’s Express

Най-голямото и приключенско пътешествие с влак може да направите само на едно място — в Азия. Индия може да се посети по безброй начини, а един от най-луксозните е, разбира се Maharaja’s Express. Има няколко линии, които обхващат градове като Делхи, Агра и Джайпур, а общото тук е, че във всеки от тях ще видите редица културни и природни богатства. Същевременно ще се насладите на пътуването, обслужването и допълнителните услуги, които предлагат само най-скъпите световни хотели. Разбира се, всичко това върви с определена цена. И едно такова пътуване ще ви струва няколко хиляди долара …, ако решите да бъдете пестеливи! Но пък от друга страна — кога друг път ще пътувате като крале?

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!