You are here
Home > Хоби и ТВ > Сериали и филми > Паула Хоукинс и „Момичето от влака“: Когато илюзията се превърне в кошмар

Паула Хоукинс и „Момичето от влака“: Когато илюзията се превърне в кошмар

„Момичето от влака“ е невероятна история за демоните и илюзията

Може ли една красива илюзия да се превърне в реален кошмар? И какво стои зад привидно идеалния свят, на привидно щастливите семейства в предградията?

Британската писателка Паула Хоукинс създава един уникален спектакъл, в който нищо не е такова, каквото изглежда. И в който всеки има свой демоничен свят, от който не може да избяга. А красивите приказки всъщност са добре прикрити кошмари.

Или поне така смята героинята от романа „Момичето от влака“.

Всяка сутрин Рейчъл Уотсън хваща един и същи влак за Лондон. И всяка сутрин преминава покрай уютните предградия с красиви къщи, щастливи семейства и преживява спомените за живот, който тя самата е водила, доскоро.

Разведената млада жена е в депресия и с болка си спомня за времето, когато е била омъжена за бившия си съпруг Том и е живеела в подобна къща. Днес той живее в стария им дом с новата си съпруга Ребека и дъщеря им. И отстрани изглеждат, сякаш имат идеален живот.

За да се откъсне от мислите за изгубеното си семейство, Рейчъл фокусира вниманието си върху друга двойка — няколко къщо по-надолу живее семейство Хипуел — Мегън и Скот. На пръв поглед те изглеждат идеалната семейна двойка — млади, влюбени, щастливи. Рейчъл ги нарича „Джес“ и „Джейсън“ и в нейните представи те живеят един прекрасен живот.

Но така ли е настина?

Всяка сутрин тя ги вижда как закусват заедно на терасата и й се струва, че са най-прекрасното семейство на света. Докато един ден влакът спира само за минута на семафора и тя вижда нещо, което преобръща представата й за тях двамата.

И това променя живота й…

Тя има възможност да слезе от влака, да не бъде вече случаен наблюдател, да не бъде просто момичето от влака, а да влезе в реалния живот на тези хора… А изборът й, преобръща всичко.

На другата сутрин Рейчъл се събужда в ужасно състояние — с рани по лицето и тялото си, безпаметна, на пода в апартамента си. Случва се нещо още по-лошо — Мегън Хипуел е изчезнала, полицията намира мъртво тяло, а изглежда сякаш момичето от влака има нещо общо с това…

Отчаяната Рейчъл започва собствено разследване, за да открие, какво се е случило с изчезналата съпруга. И дали тя самата няма нещо общо с това?

Романът на Паула Хоукинс се превърна в световен бестселър, а Тери Хайес я нарича новият Хичкок. „Момичето от влака“ се превърна в абсолютна сензация за 2016 година и дори вдъхнови режисьора Тейт Тейлър да я екранизира.

Филмът предизвика очаквания бум, а благодарение на перфектната актьорска игра на Емили Блънт, Ребека Фъргюсън и Джъстин Теру, той успя да задържи вниманието на публиката. Критиката обаче обяви, че е твърде пренаситен като сюжет и го отхвърли.

"Момичето от влака" -една различна история
„Момичето от влака“ -една различна история

Въпреки това, лентата е едно от запомнящите се заглавия, които можете да видите на екран през тази есен. И ако искате да прекарате два часа в опит да откриете един загадъчен убиец, да надникнете в мрачните кътчета на човешкото съзнание, или просто да видите как е екранизирана любимата ви книга, гледайте „Момичето от влака“. До самия финал със сигурност няма да скучаете.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!