You are here
Home > Cherchez la femme > Момичета, има смисъл > Паулу Коелю и неговата Декларация: За Личната легенда, правото и благословиите по Пътя

Паулу Коелю и неговата Декларация: За Личната легенда, правото и благословиите по Пътя

И отричан от сноби и псевдоинтелектуалци Паулу Коелю си остава мъдрец, който винаги може да те поведе по Пътя

Паулу Коелю е един от най-четените писатели в света. Проста е причината – има способност по мистичен начин да говори за проблемите на съвременния човек и да бъде добре разбран от широката публика. Сам преминал през много проблеми, които са създали това, което той е днес, е натрупал достатъчно житейски опит. Предава го чрез своите книги и чрез кратки текстове, които публикува на своя блог. Там е публикувана и неговата Декларация с принципи, според които всеки човек трябва да живее:

1. Всички хора са различни. И трябва да направят всичко, което е по силите им, за да останат такива.

2. На всеки човек му е дадено да действа в две посоки: този на делата и този на мисълта. И двете посоки водят към едно и също място.

3. На всеки човек са дадени две качества: сила и талант. Силата движи личността към изпълнение на писаното му по съдба, а дарбата задължава личността да сподели с другите доброто, което тлее в него. Човек трябва да знае кога да използва силата и кога да бъде талантлив.

4. Всеки има право на правото да избира. Онзи, който не използва това право го превръща в проклятие – другите да решават за него.

5. Всеки човек има право на два благослови – правото да върши нещата правилно и правото да греши. В случаите на втория благословия, винаги има път, по който се учим и който води до правилното място.

6. Всеки човек има свой собствен сексуален живот и трябва да го живее без чувство за вина, при условие че не го налага на другите.

7. Всеки човек има своя Лична легенда, която трябва да изпълни и това е причината, поради която съществува на този свят. Личната легенда се проявява чрез ентусиазма във всичко, което прави.

Личната Легенда може да се остави в кратък период от време, при условие, че човек да не забравя за нея и се върне колкото може по-бързо.
Паулу Коелю мъдрост и цитати
8. Всеки мъж има своя женска страна и всяка жена има своя мъжка страна. Необходимо е дисциплината да се използва интуитивно и интуицията да се използва обективно.

9. Всеки човек трябва да знае два езика: този на обществото и този на духовните символи. Първият служи за комуникация с другите. Вторият служи, за да си превежда посланията, които му изпраща Бог.

10. Всеки човек има право да търси щастие, което го прави доволен, но не е задължително и другите да ги прави щастливи.

11. Всеки човек трябва в себе си да запали свещения пламък на лудостта. И трябва да се приема като нормален човек.

12. Най-тежките смъртни гряха са следните: да не се зачита правото на съседа, някой да си позволи да бъде вкаменени от страх, да чувства вина, да си мисли, че не заслужава доброто и лошото, които се случват в живота и да бъде страхливец .

Трябва да обичаме нашите врагове, но не трябва да се съюзяваме с тях. Те са на нашия път, за да изпитат силата на нашия мач и затова заслужават нашето противопоставяне и уважение.

Ние трябва да избираме враговете си, а не те нас.

12-a. С това слагаме край на разделението между свещеното и светското. Отсега нататък всичко е свято.

14. Всичко, което се случва в настоящето в резултат ще стане бъдещето и е следствие на миналото.

15. Невъзможното е възможно.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!