You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Пипи Дългото чорапче на 56: Къде е днес любимата звезда?

Пипи Дългото чорапче на 56: Къде е днес любимата звезда?

Една от най-обичаните героини от близкото минало Пипи Дългото чорапче остаря

Една от най-обичаните героини — Пипи Дългото чорапче навърши 56 години. А актрисата, която изигра ролята на най-известната героиня на Астрид Линдгрен е просто неузнаваема.

Pipi- е

През 70-те години на миналия век шведската актриса Ингер Нилсон първа прие да изиграе образа на всеобщата любимка на малки и големи — Пипи Дългото чорапче в сериал. Снимките на филма текат през 1969 и 1970 г., като сценарият се придържа почти изцяло към едноименната книга на Астрид Линдгрен. Пипи остана завинаги в сърцата на феновете като малкото червенокосо момиченце с лунички по лицето, червени коси сплетени на плитки, което живее само във вила Вилекула.

pipi8-

Но не сте ли се питали какво се случи със звездата, която изигра култовия образ?

Ингер Нилсон днес е на 56 години и живее в Стокхолм. Тя вече далеч не прилича на малката героиня, но е запазила в себе си, не само буйния и непокорен дух на Пипи, но и любовта към театъра и актьорското майсторство. От време на време Ингер приема роли в театрални представления, а през 2000 г. отново се върна в киното. Тогава прие да играе в независим филм на авангарден шведски режисьор. Лентата обаче не получи особено внимание, нито от критиците, нито от публиката. Затова, четири години по-късно тя започва работа като медицинска секретарка в частна клиника в Стокхолм. Киното обаче остава голямата й страст и през 2006 година напуска, решена да се върне отново.

Пипи Дългото чорапче порасна - ето каква е днес
Пипи Дългото чорапче стана на 56 години 
Ингер Нилсон днес
Ингер Нилсон неузнаваема днес

И успява. След няколко неизвестни кинопродукции, благодарение на които влиза във форма, през 2007 г. актрисата приема да се снима в немския телевизионен сериал Der Kommissar und das Meer /Комисарят и морето/. Въпреки това обаче, тя си остава най-популярна с ролята в култовия детски сериал. За образа на Пипи Дългото чорапe, Нилсен получи наградата за най-добра актриса през 1975 г.

 

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!