You are here
Home > Дом и семейство > Полезно: С тази съставка може да пречистите плодовете и зеленчуците от всички пестициди

Полезно: С тази съставка може да пречистите плодовете и зеленчуците от всички пестициди

Една съставка може да помогне много за пречистване на плодовете и зеленчуците от пестицидите

Поговорката“ Здравето започва с храненето“ в последно време не е особено актуална. Особено ако вземем предвид колко голям дял от плодовете и зеленчуците, както и други хранителни стоки са замърсени с пестициди. Някои изследвания показват, че повече от 65% от храната е отровена с пестициди. Достатъчно сериозен процент, който се надяваме да ви накара да се замислите, какво купувате от магазина.

Сред най-заразените с пестициди храни, на първо място са ябълките, целината, чери доматите, прасковите, картофите, спанака и ягодите. Както сами виждате — някои от най-консумираните храни съдържат отровни вещества.

1 съставка е достатъчна, за да убие пестицидите в плодовете и зеленчуците
1 съставка е достатъчна, за да убие пестицидите в плодовете и зеленчуците

И въпреки че е най-добре да се яде органична храна, за мнозина е трудно и дори невъзможно да се преместят на село. А за други, идеята да отглеждат сами плодове и зеленчуци, вероятно изглежда нелепо.

При все това, има начин да се справите с проблема с пестицидите, благодарение на съставка, която откриваме във всеки дом. И един съвет — не купувайте евтините й имитации от магазините, тъй като те няма да имат никаква полза. А най-добре си я приготвяйте сами у дома.

Органична храна обаче не могат да си позволят много хора, защото е скъпа, но затова пък има един трик, с който може да пречистите храната си.

Всичко, което ви е необходимо, е домашен оцет. Смесете го с една трета количество вода и го поставете в бутилка с дюза. Напръскайте храните, оставете ги да постоят 1-2 минути с него, изтъркайте ги с четка и ги измийте. По този начин ще извадите голяма част от химикалите в зеленчуците и плодовете.

Има и още един трик, който е много полезен за зелената салата. И всъщност може да използвате и за всички други плодове и зеленчуци. Напълнете купа с вода и сложете в нея 1 супена лъжица оцет. Потопете плодовете и зеленчуците, и ги оставете да престоят около 30 минути. След това изплакнете с вода и сте готови.

Имате доста по-чисти продукти на масата си.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!