You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Поли Генова: Българката, която покори Европа на Евровизия

Поли Генова: Българката, която покори Европа на Евровизия

Поли Генова бе четвърта на Евровизия, но песента й завладя цяла Европа

Джъстин Тимбърлейк пя на една сцена с нея, световните медии я нарекоха новата Риана, а Стокхолм полудя по нея. Снощи поп певицата Поли Генова спечели четвърто място за България на „Евровизия 2016“ с песента си „If Love Was A Crime“, печелейки безпрецедентен успех за страната ни на конкурса.

Поли Генова с блестящо представяне на Евровизия 2016 сн. Фейсбук
Поли Генова с блестящо представяне на Евровизия 2016 сн. Фейсбук

Още с появата си в Стокхолм, в началото на седмицата, Поли Генова прикова вниманието. Музикалните критици и журналисти, които бяха на конкурса, от самото начало предвиждаха, че песента й „If Love Was A Crime“ ще се нареди сред топ хитовете на конкурса. И бяха абсолютно прави.  Песента, която е дело на Себастиан Арман, Борислав Миланов и Йоаким Бо Персон, в изпълнение на Поли Генова се превърна в световен хит. А музикални критици от цял свят не спират да говорят за нея.

Часове след победата на украинската изпълнителка Джамала и песента й „1944“, Европа продължава да отдава заслужена почит и на българската звезда. Международните медии са толкова впечатлени от представянето на българската изпълнителка, че не спират да говорят за нея.

„Неконвенционалната визия на Поли Генова и песента й приковаха вниманието на публиката изключително силно. Българската певица и тв звезда определено знае как да привлече вниманието на зрителите“, пише литовското издание delfi.lt. А френския Télé-Loisirs.fr допълва: „Поли Генова, която вече веднъж е участвала в „Евровизия“ през 2011 година, предложи на публиката закачлива и безкрайно запомняща се песен.“

poli 20

Надаши Едина от Унгария, пише за изданието haon.hu, че „българската песен е най-доброто изпълнение за вечерта“. „Любов от първо слушане“, се казва още в коментара на унгарските критици.

poli 21

Чехия също дава изключително висока оценка за българската изпълнителка. „Невероятно светлинно шоу и хореография, публиката се забавлява до последен дъх с „If Love Was A Crime“ — eurozpravy.cz.

poli

„Клубовете в Стокхолм полудяха, след като песента на Поли Генова се класира на полуфинала. Тя може и да влезе четвърта в топ 5 на най-добрите песни на финала на „Евровизия“, но за Швеция е номер едно“, пише испанския „El Mundo“. Сръбският „Булевар“ пък още преди финала обяви България и българската песен за победител: „Тихите води са най-дълбоки. Дали това няма да е песента, която ще победи на Евровизия?“.

В Украйна сравниха певицата с главната героиня от „Петият елемент“, докато в Русия, музикалния сайт miamusic.ru определя песента й като изключително ритмична. „Изненадващо добро представяне за България и Поли Генова“, отбелязва и сайтът glavlist.ru, а РИА Новости отделя специално внимание на родната изпълнителка, определяйки я като една от най-обещаващите млади звезди на Европа.

От слънчевия Сан Марино също не пестят комплименти по адрес на участничката ни. „Голям успех за България и Поли Генова. Тя направи невероятен танц и страхотна песен“. „Голямо постижение за Поли Генова, която пренаписа историята на България в Евровизия“, пише пък италианския molisedoc.com. „Летен хит, който прикова вниманието и ще напълни всеки дансинг. Прекрасно изпълнение, Поли“, пишат в Холандия от ad.nl.

poli 2

„Изключително зрелищно представяне за България“, е мнението и на авторитетното френско издание tv5monde.com. „Тя ще ви накара да поискате да танцувате, ще ви впечатли с ефектна визия и стил, близък до този на Риана“ е оценката и на metronews.fr за представителката на България. „Франс Прес“ също отличиха представянето на Поли Генова, като едно от най-добрите на конкурса.

А музикалните блогъри от Дания, обявиха „If Love Was A Crime“ за най-добрия клубен мегахит тази година, докато немското издание bz-berlin.de, определени родната изпълнителка за една от най-големите звезди на Евровизия в конкурса, както и извън него.

Подобни горещи адмирации Поли получи и от songtexte.com, а британския „The Sun“ я обяви за най-горещата звезда на форума. Още ли имате съмнения, че Поли Генова достойно представи България, след като завладя публиката от Атлантика до Израел? Ако това не ви е достатъчно, ще припомним още, че публиката от 42 държави я качи на четвърто място с гласовете си. Пожелаваме много успехи на Поли Генова и да покорява още по-големи върхове оттук — нататък.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!