You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Посрещнете Никулден у дома в морски стил! Идеи за декорация на дома и масата

Посрещнете Никулден у дома в морски стил! Идеи за декорация на дома и масата

Преобразете дома си в морско царство на Никулден

Ако обичате разнообразието, а Никулден е повече от печен шаран за вас, ето няколко интересни предложения как да отбележите празника. Събитието само по себе си е празничен ден, но може да придадете още по-вълнуваща атмосфера на дома с оригинална декорация на дома и масата. Дори децата ще се зарадват на преобразения в морски мотиви дом. А, ако сте поканили гости, това ще е едно приятно разнообразие и забавна изненада за тях.

Морски интериор за Никулден сн.  torange.biz
Морски интериор за Никулден сн. torange.biz

Превърнете аквариума в маса

Не, не буквално! Ако имате голям или по-малък аквариум у дома, може да го поставите в центъра на стаята. И ако масата ви е със стъклен плот, да я поставите над него. Вместо покривки, използвайте специални подложки за сервиране. Така гостите ви ще могат да се наслаждават на рибите, докато похапват и празнуват. Декорацията обаче е подходяща, само ако не празнувате с деца.

Идеи за декорация сн. pxhere
Идеи за декорация сн. pxhere

Морска атмосфера у дома, без море

Не е нужно да купувате аквариум или да преобразявате изцяло дома си, за да постигнете желания морски стил у дома. Достатъчно е да вземете няколко фенера за свещи, да ги напълните наполовина с пясък и да ги декорирате с морски звезди, миди, рапани и една чаена свещ. Закачете на стените, или поставете в двата края на масата и морската декорация е готова.

Не забравяйте свещите сн. MaxPixel
Не забравяйте свещите сн. MaxPixel

Цветните акценти също могат да ви помогнат да постигнете този стил за празника. Поставете бяла покривка за основа и син тишлайфер, който да покрие горната част. Редувайте чиниите в синьо и бяло, а салфетките подберете в бяло.

Декорацията за маса също може да бъде изключително ефектна. За целта се нуждаете от сини буркани или стъклени бутилки в синьо-зелен цвят. Напълнете ги с морски камъни и миди и ги поставете върху масата.

Чашите за вино могат да послужат по същия начин. Напълнете наполовина с пясък, декорирайте вътре с няколко рапани и миди, и накрая внимателно поставете чаена свещ по средата. И сте готови — имате перфектен морски интериор у дома.

Прости решения

За декорация на дома в морски стил може да използвате всичко. Дори стара рибарска мрежа, която да сложите върху покривката за хранене, или да подредите мидени черупки и камъни като декор по чиниите и масата за хранене.

Използвайте всичко, което ви хрумне — съдове в синьо и бяло стъкло, салфетки в синьо и бяло, цветно стъкло и дори малки рибни аквариуми, които да напълните с вода, цветя и стъклени мъниста в синьо и да поставите върху повърхността плаващи свещи. Използвайте въображението си, за да създадете свой собствен декор за Никулден. Дори декорациите, направени от децата могат да намерят място в дома.

А още интересни идеи може да откриете в нашето мебелно списание „Моят дом“. Весел Никулден!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!