You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Повелителките на Холивуд: Звездите, които покориха света

Повелителките на Холивуд: Звездите, които покориха света

Без тях киното нямаше да бъде същото

Въпреки че еуфорията около наградите „Оскар” отмина, в Холивуд продължават да отдават почит на дамите през най-женския месец от годината. Нежният пол заслужено е издигнат на пиедестал в киното, а тези дами промениха светът на филмите през последните 50 години.

Пред обектива на фотографката Ани Лейбовиц застанаха 13 от най-големите актриси на Холивуд. Със своите роли те са променили не само историята на киното, но са допринесли за уважение и почит към жените по цял свят.

Те не са просто звезди - те са повелителките на Холивуд
Те не са просто звезди – те са повелителките на Холивуд

Фотосесията бе направена специално за списание Vanity Fair, а в него влизат култови актриси. Сред тях са Джейн Фонда, Хелън Мирън, Кейт Бланшет, Виола Дейвис, Дженифър Лорънс, Лупита Нионго, Алисия Викандер, Бри Ларсън, Саоирс Ронан и дори Даян Кийтън. Всяка от тях е носителка на наградата „Оскар”, или е получила номинация за роля в някой от филмите си.

veniti

Идеята на фотосесията бе да покаже, че жените имат специално място в света на киното и шоубизнеса, а и да припомни проблема за неравностойното заплащане на актрисите, тъй като дори в Холивуд продължава да властва двойния стандарт.

veni 7

Пред обектива на Ани Лейбовиц, всяка от актрисите разказа своя история, само с една снимка. И по неповторим начин напомниха на всички, защо ги наричат повелителките на Холивуд.

Фотосесията имаше и друга цел–да покаже, че няма расизъм при раздаването на наградите „Оскар”. Както е известно Уил Смит и съпругата му Джейда Пинкет бойкотираха събитието и предизвикаха скандал с изказванията си, че комисията за наградите „Оскар” е проявила расова дискриминация спрямо чернокожите артисти.

veni 6

Във фотосесията на Ани Лейбовиц участие взеха не само тъмнокожи звезди като Виола Дейвис, Лупита Нионго и Гугу Мбата-Роу, но и легенди като Джейн Фонда, Хелън Мирън, Шарлот Рамплинг и Даян Кийтън, които въпреки преклонната си възраст и статута на икони, също се борят за позициите си в шоубизнеса.

veni 11

Кралиците на Холивуд Дженифър Лорънс, Кейт Бланшент и Рейчъл Уайз избраха да застанат рамо до рамо с новата генерация млади звезди–Саоирс Ронан, Бри Ларсън и Алисия Викандер. Всяка от тях е доказала, че с таланта си напълно заслужава да се нареди до повелителките на Холивуд. Както и че те са достойни наследнички на златните момичета на шоубизнеса.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!