You are here
Home > Дом и семейство > Идеален дом > Практично решение за детската стая: Как да осигурим комфорт на модерния тийнейджър

Практично решение за детската стая: Как да осигурим комфорт на модерния тийнейджър

Детската стая може да се обзаведе по много начини, но ако искате да спестите пространство — това е решението

Мултифункционалните мебели са най-доброто решение за малките жилища, но да организирате пространството в детската стая си е предизвикателство. Как да съберете всичко на площ от 15 — 20 квадрата? Въпрос, с който и Шекспировия Хамлет би се затруднил.

Ние обаче имаме решение.

Руското архитектурно студио „INT2 architecture“ неотдавна представи концепция за малка детска стая за тийнейджър. Интересното е, че тук всичко е компактно, а в същото време има и достатъчно пространство в дома.

Практични решения за детската стая
Практични решения за детската стая

Конструкцията прилича на голям, дълбок куб, което помага стаята да бъде по-добре уредена, по-просторна и да има всички елементи без стените да бъдат заети изцяло с шкафове, бюра, библиотека и легло. Същевременно създава един вид частен салон, където собственикът на стаята, в този случай 14-годишно момиче, може да се уедини и да има свое изцяло лично пространство.

detska-3

Кубът е структуриран около прозореца, като в центъра му е леглото. Големи чекмеджета под него съхраняват завивките и осигуряват комфорт през деня.

detska-3-3
Рамката представлява гардероб и библиотека в едно. Работната литература е събрана в рафтовете, а една от страничните врати, пък отваря гардероб — чекмедже с всички нужни дрехи.

detska-4

Както обясняват архитектите на проекта, в малкото пространство всички тези елементи са били разположени пръснати из стаята, заедно с работното бюро. По този начин обаче заемали огромна част от нея, губейки тясното пространство.

С цел да създадат пространство, което ще бъде естествено, модерно, удобно и стилно, те решили да съберат всички елементи заедно в една конструкция.

detska-5

Освен съвременното работно бюро, поставена е и мултифункционална стена, която има функцията на огледало, платно за прожектор и работна дъска, която може да се използва за допълнителна украса на детската стая, или пък да си следят ежедневните задължения.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!