You are here
Home > Дом и семейство > Кухня > Пригответе най-нежното домашно масло с две съставки – никога няма да дадете пари за друго

Пригответе най-нежното домашно масло с две съставки – никога няма да дадете пари за друго

Тази рецепта за домашно масло е толкова проста, че ще искате да я опитате веднага

Наистина вече с пари можеш да си купиш всичко и да намериш всичко, което ти трябва по магазините. С каквито и средства да разполагаш обаче, винаги се оказва – няма нищо по-вкусно и здравословно от домашно приготвеното.

Същото се отнася и за маслото – продуктът, който бихме искали да използваме винаги в кухнята. Независимо дали ще намажем филийка на закуска, ще готвим или ще месим, този млечен продукт е незаменим. Разбира се, заради цената се налага да правим компромиси и да купуваме по-евтини алтернативи. Тази изгодна сделка обаче се оказва за сметка на здравето ни и се връщаме в началото…

Няма нищо по-хубаво и по-…изгодно от домашно направеното масло! Няма нужда да го правите като „стаааарите българи” с дълго биене. Просто имате нужда само от две съставки: Сметана и малко морска сол.

Сложете две чаши сметана в блендера и пасирайте, докато получите колкото е възможно по-плътна смес. След това прецедете водата, преместете в друг съд и изплакнете със студена вода и отново отцедете водата. Повторете процедурата няколко пъти. Хубаво изцедената сметана осолете с малко морска сол. Сложете маслото в някакъв съд с капак и го оставете да престои в хладилник.

След като „пренощува” вашето домашно приготвено масло е готово за употреба!

Не се изненадвайте – вече знаете, че и най-скъпото масло се изработва от тези прости съставки!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!