You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Приказен свят: Красотата на Европа на едно място

Приказен свят: Красотата на Европа на едно място

Паркът Европа е истински приказен свят, вижте как блести

Това уникално място е истински приказен свят. Европа е прекрасно място с много прекрасни неща, които могат да се видят.

Независимо дали става дума за полетата с мак в Холандия, руините на древните храмове в Гърция или историческите замъци в градове като Лондон и Париж, не може да се отрече, че Европа печели най-много пари именно заради културното наследство, което ежегодно привлича милиони туристи.

В опита си да привлече вниманието на туристите, пренасяйки поне част от тази красота на едно място, Испания се решава на един доста необичаен проект. И го реализира в покрайнините на Мадрид.

Приказен свят: Парк в Европа събира всички чудеса на едно място
Приказен свят: Парк в Европа събира всички чудеса на едно място

Там, преди шест години, управата на град Торехон де Адрос взел решение да се направи много копия на някои от най-известните европейски паметници и всички те заедно да се поставят в същия парк.

evropa

Паркът Европа се простира на площ от 233 000 квадратни метра, като между многобройните атракции, тук се съхраняват и копия на Айфеловата кула, лондонския Тауър Бридж, Малката русалка от Копенхаген, дори и оригинално парче от Берлинската стена.

Засега парка е посещаван предимно от местните жители, но винаги се намира някой турист, който попада в него. И  бързо осъзнава, че умалената версия на Фонтана ди Треви е добра причина за посещение на това Мадридско предградие.

19-evropa

Този приказен свят за сега е оазис , скрит далеч от шумната тълпа. И ако искате да го видите, без да бъдете смущавани, добре е да го направите по-скоро. А дали си заслужава?

18-evropa

Вижте снимки от парка Европа, които е направил Фернандо Бернал по време на еднодневна екскурзия и преценете сами.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!