You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Приключенията на семейство, което пътува по света 17 години и има 4 деца с паспорти от 4 държави

Приключенията на семейство, което пътува по света 17 години и има 4 деца с паспорти от 4 държави

Семейство Зап от Аржентина превърна живота си в непрекъснато приключение, пътешествия, писане на бестселъри и забавно отглеждане на деца

Запознайте се – Херман и Канделария Зап. Това семейство са истински звезди в родната си Аржентина и герои на свободата за останалата част на света! Може да разберете за тях от Air Force и Top Gear и интервютата им местни вестници на 20-тина страни.

Те са съвсем като вас, с тази разлика, че не се уморяват и от 17 години са на път, живеят в кола, решават финансови и икономически проблеми в нея, раждат деца, където ги хване момента и ги отглеждат „на колела”.


Техният разказ започва съвсем нормално: спестили 3000 паунда за 6 месечно пътуване от Аржентина до Аляска. И след като стигнат до края на маршрута решили да продължат. След 2 години в Южна Каролина (САЩ) решават да „попълнят” редиците си. Първата дъщеря, Пампа, се е родила. Сега момичето е на 15 години. Второто дете – Tеуе(на 12) е родено в Аржентина. На остров Ванкувър (Канада) се ражда третото им дете Палома (9 години), а Австралия е родното място на сина им Валабай (на 8 години).

Как се справят с трудностите, които много хора имат, и заради които се страхуват да започнат да пътуват?

Доход: Първоначално имали спестявания,а когато парите свършили, Канделария рисува и продава картини. И оцелели. След това издават книгата „Spark Your Dream“, която се превръща в бестселър в Аржентина. Също така благодарение на популярността (80 000 абонати във Facebook) получили помощ.

А щом имали пари – храна, облекло и основни потребности не са проблем.

Преподаване на деца: Мама се занимава изцяло с аржентинската учебна програма и изпраща въпросници на аржентинското министерство на образованието на всеки 2 месеца. Фамилия Зап разглежда възможността децата да видят страните, историческите места, природата и начина на живот на другите националности като най-важното обучение. Те превръщат в нагледен урок голата теория.

Настаняване: Зап обикновено прекарват нощите в колата си. Родителите спят на сгъваеми седалки, о децата в палатка, монтирана на покрива. Понякога ги канят да посещават последователи в социалната мрежа или познати на познати. (Светът е пълен с добри хора)

Ремонт на колата: редкият им Греъм-Пейдж предизвиква възторг в майсторите (например Шотландия, Австралия ..), които искат да се упражняват върху двигателя му.

Зап никога не се разделя с колата си, така че пътуват по пътищата или по водния транспорт.

Резултатът от 17 години: 4 деца с различни паспорти, 2 написани книги, 6 континента, 80 страни, 2500 нощувки, 200 000 мили, няколко хиляди снимки и спомени.През следващата година планират да се завърнат в родината си…
Да пътуваш с цялото семейство около света за 17 години

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!