You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Приложна магия: Наричания за успех, любов и щастие

Приложна магия: Наричания за успех, любов и щастие

От прастари времена наричанията са част от българската традиция. Но познаваме ли магията, която се крие в тях?

Чували сме от нашите баби и дядовци, че в по-стари времена е било традиция да се правят наричания по празници. Било за богат урожай, било за късмет и щастие, било за здраве и любов. Но малцина знаят, че в тези наричания се крие магия. И то толкова силна, че ефектът й и до днес трае.

„Скрита е силата на думите. И много голяма. Горко на оня, който ги използва за зло — ще жъне бури и ветрове“, казват старите баби от Родопите. И учат младите, че трябва много да внимават какво изричат и защо наричанията са толкова важни.

„Наричанията са обредни сказания, които носят в себе си магична сила. Вярва се, че в тях е кодирана енергия, която може да промени живота и съдбата на човек. Но в тях трябва да се вложи много емоция и чувство, за да се превърнат в истина. И да се нарекат на определен ден от месеца. Иначе губят силата си“, твърдят модерните магове.

Според старите вярвания, на голям празник се правят конкретни наричания — на Коледа и Великден за богат урожай и добър поминък, на Лазаровден и Цветница за любов и щастие, а на Еньовден — за здраве и късмет. На Преображение пък мъжете правят три пъти ритуално късане със сянката си. Последният от тези три ритуала обаче е свързан и с преминаването на душата към отвъдния свят.

Наричания за успехи,  носят късмет и благополучие
Наричания за успехи, носят късмет и благополучие

За това тайнство и много други ритуали, ще ви разкажем друг път. Днес ще ви покажем няколко наричания, които могат да ви донесат успех, любов и щастие. Някои са взети от требниците на предците, а други са по-съвременна интерпретация на стари обредни наричания.

Три неща трябва да съблюдавате, когато правите обредни наричания:

1. Да сте се пречистили. Банята е едно от задължителните изисквания — чисти ръце, чисто сърце е казал народът. Отмивайки от себе си тревогите, водата ви пречиства и емоционално.

2. Да не правите наричания, когато сте ядосани, нервни или разгневени. Негативните емоции нямат място тук. Бъдете усмихнати, позитивни и спокойни, когато наричате. Така нещата ще се получат правилно, а няма да се преобърнат.

3. Вложете сърце и душа в наричанията. Когато правите наричания, те трябва да идват от сърцето ви. Няма значение, дали ще повторите същите думи или ще използвате свои. Енергията е кодирана в звуковете, емоциите и желанието, с което ги изричате. Само така ще промените пътя на живота си.

Наричания за благополучие в дома

Според някои традиции, трябва да се омеси хляб, който да бъде приготвен от всички обитатели на дома. И всеки от тях, да вложи желанието си за успех и благополучие на къщата. Същият този хляб след това се изпича, оставя се едно парче пред иконите, а другото се разделя между членовете на семейството.

Ако нямате възможност да включите и останалите от домакинството в месенето и наричането за късмет, ето какво трябва да направите.

Замесете хляба и го оставете да втаса. След като го примесите за втори път, помълчете малко и три пъти тихо му прошепнете „С този хляб благославям този дом. Всяка хапка от него да носи късмет, щастие, спокойствие и благополучие в тази къща. Да бъде и да пребъде този дом и това семейство. Амин!“.

Или „В този хляб влагам цялото благополучие на семейството. Да бъде и да пребъде този дом, богат урожай и късмет, много щастие и успехи за всички членове на дома! Амин!“.

Докато се изпече хляба тихичко си нареждайте наричания за успех на дома. Но в никакъв случай не позволявайте негативни емоции да ви налегнат и да докоснат храната, която приготвяте.

Друго наричане за дома е с вода. Вземете чаша вода — може в керамичен, може и в порцеланов съд да я държите. Задръжте водата между дланите си и наречете.

„В този дом, от този миг, с тази вода пречиствам всички зли сили. Да е светло, добро и щастливо в тази къща“, „С тази вода пречиствам моя дом от всичко зло, лошо и черно. Да стане светъл, чист и щастлив“.

„В този дом, от този час, с тази вода, да се измият всички тегоби и неволи. Който живее през този праг, да бъде винаги здрав, честит и щастлив“.

Наричания за дома с червен конец

Вържете конеца с връзка здравец и го скрийте някъде под прага на дома. Докато го връзвате, наричайте „Здравец здраво портите да пази от всяка злоба и беда. С този конец връзваме късмета в тази къща — да носи само здраве и успехи. Докато възела не се развърже, щастието е вързано за този дом. Да пази от огън, да пази от вода, да пази от земетръси и урагани. Тази китка да пази дома, докато на прах и преждата стане“. След това го скрийте под прага. Наричането ще отключи енергията за защита, а червения конец ще изпълни своята задача.

Наричания за богатство

Цветът на парите не е нито червено, нито зелено, нито синьо. Цветът на парите е бял. Вземете бял конец и го вържете на три възела. И на всеки възел наричайте „Благополучие, късмет и успехи да ме сполитат всеки ден, всеки миг, всеки час, докато този конец е с мен“. Слагате го в портфейла си и пазите да не го изгубите. Загуби ли се конеца, или си направете нов, или приберете вече спечеленото, ако не ви е трябвало повече. Защото късметът ви след това ще започне да губи сили.

Друг начин да си наречете за богатство, е да вземете някой предмет, който ползвате всеки ден. „С този/тази/това да ми се случват само хубави неща, да идват само успешни начинания, само благополучие и успехи“. В зависимост от това какво използвате, назовете името на предмета при наричане.

Наричане с храна. „С всяка глътка и всяка хапка днес, ставам по-успешен и по-успешен“, „Всеки залък ми носи успехи и късмет“.

Наричане с предмет. Още един начин за успех.

„Този пръстен да ми носи само късмет, професионални успехи и благополучие. Докато е на ръката ми, късметът да ме следва навсякъде и във всяко начинание“.

Наричания за здраве

Вземате дреха или вода, или хляб и наричате „Нека тази дреха ме пази от всички болести, зли очи и лоши погледи. Винаги когато я нося да съм здрав и нищо да не ме заболява“. Добре е да е долна дреха, която носите постоянно.

С храната по същия начин. „Нека тази чаша с вода да ме пази от болести, болежки и с всяка глътка да ставам по-здрав и по-силен“. Вложете в себе си усещането, че глътките наистина ви зареждат с енергия и ви лекуват. Подобни мотивационни внушения помагат много за укрепване на здравето.

За да се отървете от някоя болест, вземете още камък и наричайте „Болестта да остане върху този камък“. Повторете три пъти и дръжте камъка в ръце, докато се сгорещи между дланите. След това го хвърлете надалеч и не се обръщайте. Добре е да направите това край някой бряг, а после да хвърлите камъка във водата.

 

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!