You are here
Home > Хоби и ТВ > Приложна магия > Приложна магия: Възел връзва късмета и носи благодат в дома

Приложна магия: Възел връзва късмета и носи благодат в дома

Един възел може да направи наистина много неща

Една балтийска приказка разказва, че преди да потеглят на път, моряците отиват при най-стария човек в селото или някоя магьосница, за да върже капитанската кърпа или въже с три възела. И ако безветрие ги застигне в морето, развързват първия възел. Тогава се извива лек вятър, който им помага да потеглят.

Ако бързат към дома, развързват втория възел — с него идва и по-силен вятър, който им помага по-бързо да се приберат. Почти никога моряците не развързват третия възел — защото носи бури. И те са толкова силни, че могат да отнесат кораба толкова навътре в морето, че той никога да не се върне.

Не само балтийските и северните народи, но и латиноамериканските народи вярват, че във възлите има скрита магия.

Приложна магия: Вържете късмета с възел
Приложна магия: Вържете късмета с възел

Попитайте наследниците на инките, които все още използват възловото писмо кипу. Но не е нужно да ходите чак до Южна Америка, за да научите повече, за магическите възли. Разпитайте вашите баби и дядовци, как навремето са връзвали късмета, за да задържат здравето и благоденствието у дома.

Народните приказки и поверия разказват за връзването на житния клас, мартеницата, дори ако искате и билковата китка на Еньовден. И не само в самите предмети, но и във възлите се крие скрита магия.

Някои учени смятат, че това са чисто и просто стари суеверия, но тези, които са се занимавали с магията на възлите, има какво да кажат по въпроса.

С възел може да вържете късмета, да предпазите децата от уроки, а според някои магове, да накарате неверен мъж да спре да гледа настрани, а шавлива жена да се прибере в къщата. В същото време обаче, трябва да се спазват две златни правила — младоженците и бременните жени не трябва да заплитат възли нито върху себе си, нито в спалнята. Всъщност, ако се нуждаете от подобно нещо — помолете някоя възрастна жена от дома да го направи.

Как могат да помогнат възлите?

Сами по себе си възлите са неутрални — нито вредят, нито помагат. Но когато в тях е вложена мисъл, или намерение, те заключват нейния енергиен заряд и той може да повлияе на всяка ситуация положително, или негативно.

Възлите могат да попречат или да помогнат. Така например, ако вържете възел преди бизнес среща, с намерение да не постигнете споразумение — докато не го развържете страните няма да се разберат. От друга страна — ако искате да се предпазите от уроки — вземете червен конец, вържете три възела и го направете като гривна за ръка. Но не забравяйте, когато връзвате възлите да наричате: „С този възел се предпазвам от зли очи, негативна енергия, проблеми, уроки и грижи. С втория възел завързвам своето наричане. С третия възел думите стават истина, а всичко негативно ще стои далеч от мен“.

Възел за любов - използват се две нишки, за да се засили любовта между двамата
Възел за любов – използват се две нишки, за да се засили любовта между двамата

Носете гривната докато се скъса, а след като се скъса, най-добре я изгорете, хвърлете в течаща вода, или на кръстопът. Но не се обръщайте да видите, какво е станало с нея. И помолете да ви изплетат нова.

Тъй като някои хора са чувствителни към червения конец или не го усещат като своя цвят, можете да експериментирате. Важно е наричането и най-вече — да бъдете положително настроени, когато го правите.

NB! Никога не използвайте черен конец за защитна гривна!

Приложна магия: Възел за късмет у дома

По същия начин може да донесете късмет и благополучие в дома си, връзвайки късметлийски възел. Може да изберете няколко цвята /ярки цветове, които да отразяват характерите и броя на хората в къщата/ и да ги усучете на въже. Вържете го към предмет в домакинството, който да се ползва от всички.

След това го разположете в източния край на къщата, за да престои там три дни. През тези три дни го разклащайте по три пъти и казвайте „Разклати се, завърти се, вържи късмета към този дом. Амин“.

Накрая сложете късметлийския възел някъде, където да има контакт с цялото ви семейство и сте готови.

Добре е да държите връзката далеч от любопитни погледи. Особено, когато в дома ви влизат и непознати.

Има и други по-сложни техники за връзване на възли, за които се смята, че лекуват болни, помагат при безпаричие, или изчистват от уроки. Те обаче е добре да се правят само от хора, които имат опит с подобни неща.

Възел за благополучие: След като се изплете краищата се връзват. Носи се в портмонето, за да умножава парите и засилва притока им
Възел за благополучие: След като се изплете краищата също се връзват. Носи се в портмонето, за да умножава парите и засилва притока им

И ако не знаете стъпките, по-добре не ги използвайте сами. Особено магията с 9 възела. Защото, ако я объркате, най-малкото ще подскачате всеки път, когато докоснете метал, като от токов удар. И това – в най-безобидния случай.

Магичната сила на ръкоделието

Накрая ще добавим и нещо за тези от вас, които обичат да се занимават с ръкоделие. Не е нужно да плетете възли, за да предпазите дома си, или да донесете щастие и късмет у дома. Всеки път, когато плетете макраме или прежда за дрехи, вложете в нея положителна енергия и позитивни мисли. А този, който ще я носи, или мястото, което ще краси вашето творение, ще бъдат защитени.

Като пример, ще ви дам един истински случай. Млада жена, изплела абажур от макраме за лампа в детската стая. Обожавала творението си, гордеела се с него, но не знаела, че излъчва и особена енергия.

Веднъж свалила абажура, за да го почисти от праха, а на другия ден легнала болна. Децата пък не спрели да повтарят, че си искат лампата обратно. Когато върнала абажура на мястото му, веднага се почувствала по-добре, а обстановката в жилището се успокоила.

Едва в последствие, след като се срещнала с Фън Шуй специалист, разбрала, че ръчно изработените произведения, особено, ако са с възли, могат да влияят на енергията в дома.

Така те ще пазят от негативни енергии, или ще донесат благополучие.

Затова един прост съвет: Когато плетете — усмихвайте се и мислете за позитивни неща, правейки ръкоделието за конкретен човек. А положителната енергия няма да закъснее да покаже своята магия след това.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!