You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Принцът и актрисата: Любовната история, която се случва отново и отново…

Принцът и актрисата: Любовната история, която се случва отново и отново…

Годежът на принц Хари и Мегън Маркъл е поредната приказка, която монархиите „разказват” на поданиците си, но това далеч не е оригинална история

Любовната история на принц Хари и Меган Маркъл се увенча с годеж и предизвика вълнение не само в милионите поданици на Обединеното кралство. Всички обичат щастливия край, бляскавите сватби, романсите – особено, ако се случват на богатите и известните. Сбъдната приказка на Принцът и актрисата обаче далеч не е оригинална история за медиите…Просто защото аристократите не спират да им я „разказват”.

Хората обичат, когато синът на Краля се ожени на обикновено момиче. Момиченцата обожават историите за Пепеляшка, а като пораснат гледат филми като „Принцът и танцьорката” или „Принцът и аз”.

Светската преса обаче достойно съперничи на Холивуд – има богат, богат материал за използване – десетилетия преди Хари да срещне Меган…

Наследство с български имена

Българите, например, приключиха с монархията, но не и с княжеските страсти. Първият държавен глава предизвиква истинска революция в аристократичното си семейство. То не разтърсва съдбините на Европа, но изборът да се венчае за актрисата Йоханна Лойзингер го скарва с роднините.

Князът не само изпива горчивата чаша и изолацията след неравния си брак, но и осиновява първородния син на жената, която му ражда деца и им дава български имена.

Кралска сватба за детронирания крал

Десетилетия по-късно внукът на последният италиански крал – принц Емануеле Филиберто ди Савоя сложи короната в краката на друга актриса. Той никога няма да получи трон в Рим, но до сетен дъх ще носи династичните права. Някога минаваше за един от най-желаните ергени на Европа, но красавецът потъна в омаята на Клотилди Клоурау и двамата минаха под венчило.

Булката беше „леко бременна”, но това не скандализира аристократите – пуритани. Савойската фамилия отдавна ражда скандали, а и принцът си избра съпруга по прилика. Той е истинска медийна звезда и двамата днес отглеждат двете си прекрасни принцеси – Витория и Луиза.


На Емануеле Филиберто и съпругата му понякога не им е лесно, но добрата стара Италия приема за естествени свръх емоциите и шума при семейните дискусии.

Любов, която връща към корените

Преди една година на Балканите се сдоби с нова кралица – не действаща, но за сметка на това – прекрасна! Принц Лека Втора се ожени за дългогодишната си любима. Елиа Захария беше успешна актриса и певица, но избра да бъде спътница и пази историческото наследство на Албания.

Днес тя е принцеса Елиа Зогу от Албания и като такава представлява монархията на всички изискани приеми за владетели какъвто беше юбилея и на последния български цар – Симеон Втори.

Историята на историите

Най-спираща дъха обаче си остава приказката на Грейс Кели и принцът на Монако – Рение. Тя беше сред първите красавици на своето време, носителка на „Оскар” и заможно семейство, той – абсолютен монарх с пиратско потекло. Пресата пощуря след запознанството им и сватбата след нея превърна мъничкото Княжество в Рай за богатите, известните и зестрогонците.

60 years ago, Miss #GraceKelly married #PrinceRainier of #Monaco ❤️ #PrincessGrace

Публикация, споделена от Palais Princier De Monaco 🇲🇨 (@monacoprincelyfamily) на


Днес, когато принцът е при своята звезда, по думите му – пратена му от Небето, Дворецът на Монако продължава да пълни страниците на лъскавите списания. Нито една от красавиците и любовните им истории обаче не може да засенчи блясъка на една истинска холивудска легенда, превърнала се в съпруга на монарх.
Историята на Грейс Кели и Мегън Маркъл
Броени часове след като обявиха годежа на принц Хари и Меган Маркъл, светските репортери побързаха да сравнят новата Уиндзорска невеста с Грейс Кели. Като американки, прочули се с кино и кралски любовни истории, може да се каже, че имат нещо общо. Синът на звездата – принц Албер дори успя да коментира: „Професията на актрисата може малко да ви подготви за бъдещата роля, но нищо не може да ви подготви за ритъма на протокола в двореца. Съветът, който мога да дам, ще бъде в чисто британския дух: „Запазете спокойствие и продължете в същия дух“.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!