You are here
Home > Хоби и ТВ > Любопитно > Продължения на любими книги, които малцина са чели

Продължения на любими книги, които малцина са чели

Всички имаме любими книги и герои, които са ни скъпи като реални хора

Всеки от нас има любими книги, които са го държали в напрежение с изкусно написани истории и герои, които изглеждат като живи. Драмите, сълзите, смехът свързани с тях са ни толкова скъпи, че ги препрочитаме и се наслаждаваме на въздействието им постоянно. Оказва се обаче, че някои от тях имат продължения, а…само най-запалените книгомани подозират за тях:

1. „Под игото” и „Нова земя”

Най-скъпата сред всички любими книги на българите е не само част от учебната програма. Тя присъства във всеки дом и няколко поколения българчета са израснали с борбата на Бойчо Огнянов и Радините вълнения. Малцина обаче знаят за „Нова земя” – романът, написан няколко години по-късно.
nova zemya
Книгата е също толкова увлекателно четиво, но е сред най-недооценените творби на Вазов. Охулвана е преди и след соца, главно поради идеологически причини. Читателите обаче биха оценили книгата – ще видят какво се е случило с мнозина от познатите им герои, оцелели от пожара на Априлското възстание.

2. „Да убиеш присмехулник” и Go Set a Watchman

Go_Set_a_Watchman
Действието в новия роман на Харпър Лий се развива в Мейкомб, Алабама. Скаут е пораснала и вече живее в Ню Йорк. Тя се връща да види Атикус Финч, 20 години след мрачните събития от детството си в американския Юг.

3. Шантарам и The Mountain Shadow

The-Mountain-ShadowFEATURED

Романът на Грегъри Дейвид Робъртс проследява битието на един човек, който е в състояние да излезе от бездната и да оцелее. Две години след загубата на близките си Лин смело се бори с житейските трудности. Дали ще бъде в състояние да изпълни последните инструкции на Кхадърбхай и да си възвърне вярата и любовта?

4. „Дяволът носи Прада” и „Отмъщението носи Прада”

otmashtenieto nosi prada
Героинята на Лорън Уайзбъргър – Анди е напуснала работата за Миранда преди десет години. Тя и Емили, бившата й гадна колежка са направили булчинско списание. Анди дори се омъжва за любовта на живота си. В сватбения си ден обаче разбира – нищо от живота й не е това, което изглежда.

5. „Вино от глухарчета” и „Сбогом, лято” 

sbogom-liato-rej-bredbyri

Продължаване на известния роман на Рей Бредбъри дълго време чака да се появи по рафтовете на магазините. Оригиналната версия е просто част от „Вино от глухарчета“, но издателят иска да съкрати книгата. Рей Бредбъри пренаписва историята, докато създаден роман.

6. „Кръстникът”  и „Сицилианецът”

sicilianec-t
Тази книга се счита за продължаване на известния роман на Марио Пузо. Романът разкрива-нататъшната съдба на читателите на по-малкия син на Дон Корлеоне – Майк. Все още увлекателно се описва живота на сицилианската мафия, техните законови и подзаконови разпоредби. Приятелство и вражда, любов и омраза, предателство и отмъщение – всичко това се преплита със спиращи дъха пейзажи от Сицилия.

7. „Форест Гъмп” и „Гъмп и син” 

gump and co
Уинстън Грум предлага нова среща с наивния и добър Форест Гъмп, които в неговия неподражаем начин преживява нови приключения. Събитията в книгата се развиват динамично, бързо и някъде в разказа се прокрадва дълбока ирония.

8. „Тримата мускетари”  и „Двадесет години по-късно”

20 godini

Вечният роман на Александър Дюма не би могъл да остави нито едно порастващо момче или момиче, без да събуди в него жажда за приключения, справедливост и битки. Нашите трима мускетари и д’Артанян са малко побелели, но все още смели и достойни мъже. Уменията им с шпагата са неоспорими, само предаността на Краля не изглежда добре обоснована.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!