You are here
Home > Здраве и красота > Психосоматика: Какво се опитва да ти каже твоето тяло?

Психосоматика: Какво се опитва да ти каже твоето тяло?

Болестите ни носят определени послания, които е хубаво да се научим да прочетем

Когато тялото ни иска да ни подскаже, че е време да променим начина си на живот, то обикновено реагира с някакво заболяване. Ние можем да забележим тези послания още при първите симптоми и не е нужно да отлагаме промяната. За да се почувстваме пълноценни, може би се налага да трансформираме отношението си към света и околните.

Ето как някои болежки ни показват къде грешим:

Гръб, кръст

Ако ни боли гърбът или кръстът, значи ние се страхуваме да се доверим на хората, обичаме да контролираме всичко и не усещаме подкрепа. Трябва да се обърнете към семейството, да се оставите да бъдете обичани, да релаксирате и да намерите вътрешно спокойствие.

Как да го сторите?

Не изисквайте, а почувствайте любовта в сърцето си, безусловната любов към своя партньор и деца. Свалете тежкото бреме от плещите си и се отпуснете, приемете живота си такъв, какъвто е, бъдете в мир с близките си.

Простете на майка си и баща си, отдайте им нужното уважение, дори и да не са сред живите. В продължение на 40 дни може да визуализирате около 15 минути как те са до Вас и Вие им благодарите за всичко, допускате ги до себе си, прекланяте им се.

Между 5 и 7 сутринта е времето, в което може да опитате една енергийна практика. Тя се провежда в рамките на 10 минути всеки ден от седмицата. Запалете свещ, стойте от лявата й страна, представете си, че посрещате своите майка и баща, стиснете им ръка, целунете ги, помолете им се и споделете благодарност за подадената от тях подкрепа, ресурси.

Болки в краката, коленете

Липсата на смирение и голямата гордост в отношенията със семейството често са причина за такива проблеми. Краката са нашата връзка с рода, с тях ние стоим здраво стъпили на земята, те са свързани със страховете за живота.

Сълзене на очите, парене, сърбежи по тялото, прозявки

Може би сте уморени, а може би енергийните Ви канали имат нужда от прочистване. Те са блокирани от тревоги и напрежение. Дайте път на всички чувства, които Ви владеят, нека „изтекат“ и да си заминат.

Дискомфорт в областта на раменете и врата

Поемате излишна отговорност. Налага се да осъзнаете, че не може да помогнете на всички. Заели сте позицията на спасител, а това не винаги е необходимо.

Ако се е обострила хремата ни, явно имаме неизплакани сълзи – нека емоциите да се изчистят, изпратете ги подобаващо.

Ако се „обаждат“ ръцете, значи е прекъсната комуникацията и въздействието ни с другите.

Ако постоянно ни е студено, така преодоляваме травми от раждането ни, по някакъв начин се докосваме до душите на отдавна починали роднини, до невидимия свят. Ако изпитваме обратното – все ни е горещо, значи изгаряме негативизма си, огънят има мощно пречистващо действие.
Езикът на тялото - разчитане на знаците на психосоматика

Смущения в чакрите

Когато е засегната първа чакра, може да се говори за парене и тежест в краката, както и в слабините. Чувството ви за устойчивост е разклатено, независимо дали има събития, които са го провокирали, или се дължи на вътрешни преживявания.

Втора чакра се отнася до удоволствието от живота и тя реагира с негативни нагласи спрямо него, нарушена е интимността с човека от другия пол, отхвърля се майчинството и приятните наслади.
Третата чакра може да се прояви със стомашно разстройство, а тя описва нашето самочувствие, което се гради въз основа на финансите, успеха и радостта от живота.

Четвъртата чакра може да създаде болки в сърцето, гърдите, тя очаква от нас да простим, затова провокира сълзи, ние се разтваряме и излъчваме любов. В нея се трупат възмущение, гняв, гордост, страхове. Може да я подпомогнете, като се занимавате със спорт, танци, йога. Целта е да я балансирате, да не губите контакта с тялото, защото в противен случай трудно ще се идентифицирате с пола си, ще загубите почва под краката си.

При неуравновесена пета чакра се пораждат болки в гърлото, кашлица, неумение да се изразим с думи. Пеенето силно се препоръчва, за да се активизира енергията.

Шеста чакра се усеща в областта на третото око, тя носи неприятни усещания в главата, трудности в концентрирането.

Седма чакра е нашата връзка с Бога и когато тя преминава през период на нестабилност, ние долавяме пулсирания в зоната на върха на главата и над нея.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!