You are here
Home > Cherchez la femme > Икони и легенди > Родово проклятие обрича Айседора Дънкан на безкраен танц със самотата

Родово проклятие обрича Айседора Дънкан на безкраен танц със самотата

Айседора Дънкан получи повече слава, отколкото някога се е надявала, но твърде малко щастие с нея

Името на Айседора Дънкан отдавна вече се е превърнало в легенда. В изкуството ще остане като експериментаторка в танца, но за масовата публика е поредната тъжна икона.
Dunkan-8
Животът й е низ от професионални успехи, пролети сълзи и тежки загуби. Хиляди поклонници са били в краката й, никой от тях обаче не е бил в състояние да й даде семейно щастие.
Dunkan-2
Сред десетките легенди за живота й, една от най-разпространяваните се оказва, че жертва на родово проклятие. Мнозина от биографите й разказват, че като млада балерина посетила гадателка, която й обещала слава и безкрайна самота. Да загуби всичките си близки – това била цената на успеха й.
Dunkan-4
Постиженията на Айседора Дънкан в танца отдавна са в учебниците. До края на дните си има световна слава като малцина нейни съвременници. Обожават я като икона. Някои я хулят като провокаторка. Мъжете я преследват, но и тя не е от жените, които не се влюбват. Трудно е да се каже обаче, че познава щастливата любов.
Dunkan-1
Афери с женени мъже, такива, които я ревнуват от кариерата или просто не искат да останат до нея – всички бележат живота й с разочарование. Има две прекрасни деца, но така и не се омъжва за бащите им. Единственият, който е достатъчно смел да я обича и да я поиска за съпруга, е Сергей Есенин. Децата и поета обича най-много, но това са най-тежките загуби в живота й.
Dunkan-9
Момиченцето и момченцето загиват заедно по време на катастрофа. Опитва да стане майка отново, но и третият опит е нещастен.

Най-голямата загуба в живота на Айседора Дънкан е отразена в медиите
Най-голямата загуба в живота на Айседора Дънкан е отразена в медиите

С Есенин ги събира страст, но двамата не живеят в разбирателство – бурни скандали, ревност и творчески кризи съсипват брака им. Накрая Есенин се самоубива, но все още има достатъчно хора, които предполагат, че е жертва на убийство.
Dunkan-6
Животът на танцуващата богиня приключва на 50. Тя лекува самотата си безуспешно във Франция. По време на една разходка до Ница става жертва на ужасни обстоятелства. Шалът й се оплита в гумата на автомобила и се задушава. Шофьорът на Айседора Дънкан дори не успял да разбере какво се случва на задната седалка на колата му.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!