You are here
Home > Дом и семейство > Мама и бебе > С бебе на път – списък и съвети за безпроблемна ваканция

С бебе на път – списък и съвети за безпроблемна ваканция

С бебе на път може да е дори забавно, ако се погрижите максимално за комфорта и здравето му

Ако кажете на опитен родител, че тръгвате с бебе на път, особено – на голямо разстояние, не очаквайте ентусиазирана реакция. Всички знаят, че дори едно посещение при баба на няколко километра е малко предизвикателство и много багаж. В екипа на „Жена на Върха” обаче можем да се похвалим – пътували сме на по-дълги разстояния с пеленачета и това са едни от най-скъпите ни спомени като родители!

Да, с бебе на път не е като да пътуваш сам с раница на гръб, но никак не е трудно, ако планираш предварително всяка подробност.

На първо място пригответе основните неща за багажа на бебето. Точният списък на woman-on the-top.net включва:

– Храна и вода – Дори и да кърмите, трябва да сте сигурни, че имате достатъчно течности. Те са необходими и за бебето, и за вас. Ако мъничето е на адаптирано мляко, трябва да имате поне една резервна затворена кутия. Запасете се с бутилки – специално за кърмачета с големина 1.5л. Пригответе и термос за топлата вода.

Ако захранвате бебето, заложете на готовите пюрета. Ако не ходите на недостъпно място, няма нужда да се товарите – купувайте директно от местните детски магазини.

-Аптечка – В нея сложете задължителните термометър, свещички и медикаменти за сваляне на температура, здравната книжка на детето, лосион или спрей против ухапвания на насекоми; прахчета против разстройство, дизефектант, марля и лепенки.

– Кърпички – влажни и подсушаващи

– Памперси и гърне – дори и да може да казва вече „пиш”, застраховайте се. От умора или емоция може да пропусне. За капак може да не хареса тоалетната чиния в хотелската стая.

– Гел за дезинфекция или сапун без отмиване на ръцете

– Биберон

– Лосион против изгаряне за бебето

– Играчката, с която спи

– Няколко чифта дрехи и бельо за перобличане
– Лигавници

– Кенгуру, слинг или кошче за бебе – изберете най-удобният за вас начин да се движите с бебе. Ако има начин, вземете и сгаваемата количка.

– Торбички и хапчета за повръщане. Ако детето е по-голямо, пригответе бонбони или цитруси, които ще помогнат, ако му се повдига

– Леко одеалце, с което да го завиете по време на път

– Обезопасителни капачки или силиконови връзки за хотелската стая, в която ще се настаните
baby on board
Съвети за подготовка на багажа

След като приготвите всичко необходимо от списъка „с бебе на път”, имайте предвид:

– Сложете пелените в чанта с водоустойчива подплата.

– Неговата козметика трябва да е в найлонов плик

– В ръчния багаж непременно трябва да имате резервен комплект за преобличане

– Поинтетерсувайте се за надежден педиатър или клиника в региона

– Не забравяйте зарядното за телефона и фотоапарата – Това невероятно приключение, трябва да се запамети за поколенията!

– Ако заминавате в чужбина, непременно вземете координатите на дипломатическата ни служба, която ще ви помогне в нужда

– Ако пътувате със собствен автомобил, спирайте на всеки час – така ще си почивате, бебето ще диша чист въздух и няма да нервничи

Съвети за самия престой:

Децата може и да имат ангели-хранители, но не оставяйте цялата грижа на тях:

Не ги оставяйте сами и без пояс или жилетка до басейн или на брега.
Оглеждайте се в парковете и градинките дали няма надпис за третиране срещу насекоми.

Ужилването на медуза се успокоява с равни части топла вода и оцет. Това от пчела – с кал или чесън. Бъдете на щрек, да не предизвика алергия!

Слънцето е най-опасно между 10 и 16. За да го опазите от топлинен удар спазвайте това правило и му давайте непрекъснато течности. Нека слънцезащитният крем бъде непрекъснато в плажната ви чанта.

Нараняването на мидена черупка се нуждае само от риванол и превръзка, но ако се нареже на счупена бутилка или друг опасен предмет, отидете все пак до медицинската служба.

Вече знаете най-важното и сме сигурни, че ще се подготвите добре! „Жена на Върха” ви желае незабравимо приключение с бебе на път!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!