You are here
Home > Lifestyle > Сакура – мода: Японски стил в дрехите

Сакура – мода: Японски стил в дрехите

Цъфналата сакура вдъхновява всички, които се занимават с изкуство – дори дизайнерите на Висшата мода

Сега Япония изглежда приятно окупирана от ентусиазирани туристи с фотоапарати. Всички са дошли с надежда да запечатат най-вълнуващия кадър със сакура. Цъфналите японски вишни винаги остават без дъх поклонниците на красивото. Ясно е, че изкушените от изкуството се вдъхновяват. Още по-ясно е, че дизайнерите ще използват вдъхновението, за да го материализират под формата на Висша мода.
sakura (Small)
Усещането за цъфналата сакура и близостта с традиционното женско облекло в Япония може да се види в много колекции на John Galliano, Dolce & Gabbana, Etro, Alexander McQueen.
kimono 2 (Small)

kimono (Small)
Благодарение на дизайнерите от Висшата мода може да се почувствате изкусителна гейша както на работа, така и в спалнята.
sakura moda 4 (Small)

sakura moda (Small)

sakura moda 2 (Small)

sakura moda 3 (Small)
Кимоното в много по-опростена версия на оригиналното е проникнала в гардеробите на жените по целия свят. За удобство дизайнерите старателно са го „съкратили” (ръкавите и дължината). Традиционното прелива от много скъпа коприна, но тези на съвременните дизайнери са направени от невероятна изглеждаща тъкан. Шият се от сатен, трико, коприна, шифон, памук, лен и дори коноп. Оцелели в модерната трансформация са широки ръкави – соде (не във всички случаи) и Оби-пояса.
sakura moda 7 (Small)

sakura moda 5 (Small)

sakura moda 6 (Small)
И все пак – малък съвет от нас: Кога да носим кимоно? То е идеално за миниатюрни красавици. Свободната кройка и разкроени ръкави ще помогнат, ако сте притеснени по отношение на телесните си пропорции. Широкият колан подчертава талията и откроява малките гърди. Кимоното може да се скрие недостатъците на жените с фигура „круша“. Дългият халат ще маскира пълните бедра. Тези с късата дължина – до коляното или по-горе, са перфектен избор за момичетата със слаби крака. При всички случаи сакура-модата ще ви накара да се чувствате толкова женствени, че да ви се прииска да организирате специална церемония чай за мъжа си.
sakura moda 8 (Small)

sakura moda 9 (Small)

sakura moda 10 (Small)

sakura moda 11 (Small)

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!