You are here
Home > Здраве и красота > Само с 1 съставка може да елиминирате зъбния камък и бактериите в устата

Само с 1 съставка може да елиминирате зъбния камък и бактериите в устата

Спасението от зъбния камък и болестотворните бактерии в устата обикновено е в редовното ходене на зъболекар, но не винаги

Парадонтозата е ужасен проблем, който руши и здравето на зъбите ни, и самочувствието ни. Зъбният камък, лошият дъх, оголените корени – всички тези проблеми могат да се решат с образцова хигиена и редовно посещение при денталния доктор. Винаги има начин да си помогнете и сами обаче!

Нуждаете се само от една съставка, за да изчистите зъбния камък, плаката и да унищожите бактериите в устата си. Става въпрос за лесно достъпното нерафинирано кокосово олио за готвене.
Почистване на зъбния камък с една съставка
Вземете две супени лъжици кокосово масло и започнете да жабурите както правите с водата, когато си миете зъбите, задръжте в устата 5 минути, след което изплюйте. Може да не е много приятно като усещане, но ефектът е гарантиран. Тази техника се използва в аюрведическата медицина от векове и може да излекува лошия дъх, гингивита и много други неща. Въпреки че не е научно доказано, потвърдено е, че маслото работи за премахване на бактериите от устата, а в едно проучване е установено, че използването на маслото значително намалило болестотворните бактерии, плаката и зъбния камък.

Използването на конец може да намали риска от рак с намаляване на значително количество бактерии в устната кухина, но същото може да направи и маслото!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!