You are here
Home > Cherchez la femme > Кариера > Със самомотивация към успех: Как да отгледаме в себе си победителка

Със самомотивация към успех: Как да отгледаме в себе си победителка

За да стигнеш до върха не е нужен само талант, не е достатъчно и да работиш – трябва да знаеш къде искаш да стигнеш

Независимо колко работа имате да свършите у дома или в офиса, може да стигнете на върха на професионалната си реализация. Някои ще ви кажат, че трябва да имате талант в попрището, което сте си избрали, други ще настояват, че доста трябва да се потрудите. Ние обаче знаем тайната съставка на успеха – самомотивацията:

1. Ясно посочете целите си – Често не приключваме започнатата работа, просто, защото не знаем каква е крайната ни цел. С думи прости не си зададем срок, защото не сме убедени в смисъла на труда си. Ако вярваме в ползата на работата си, особено, ако сме полезни и на други, то тогава ще имаме сили да стигнем до край, независимо от пречките по пътя. Казали са го: Ако не знаеш какво искаш, никога няма да успееш!

Бъдете искрени най-вече към себе си – кажете какво искате и си дайте срок. Ще видите как ви се получават нещата.

2. Следвайте само собственото си темпо – Като във всичко в живота най-опасно е сравнението с другите. Едно е да следвате актуалните тенденции, да усвоявате ценни в настоящето знания и умения, друго е да се форсирате, за да биете по-добрите в бранша. Ако искате толкова да се състезавате, правете го със себе си. Бъдете по-креативни, бързи, целеустремени, отколкото вчера.
Как да се мотивираме сами
3. Направете дългия път низ от малки стъпки – трудно е да успееш, особено, ако започваш от нулата. Не губете търпение, а изградете собствена стратегия. Направете план от малки стъпки, които да осъществите. Задайте си време, в което да ги осъществите. Ежедневно си правете анализ дали сте изпълнили задачите си. Като се справяте, непременно се поздравете – заслужавате го!

4. Нека „трябва” да стане „искам” – Самата дума „трябва” създава в човек усещане за тежест, насилие над волята му. За да не се чувствате така сякаш сте под бремето на някого, превърнете задълженията си в собствени желания. Щом човек иска нещо, намира начин. Положителните емоции и ентусиазмът са „гориво” за мотивацията. Ще видите колко по-лесно ви се случват нещата!

5. Празнувайте малките успехи – Малките победи са „тихи”, хората не им отдават особено значение, а не бива! Да цениш дребния успех, значи да цениш себе си. Ако възпитате в себе си самоуважение, самомотивацията ще ви се отдава значително по-лесно.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!