You are here
Home > Lifestyle > Мода и стил > Съвети за абитуриенти: Какво и кога преди бала трябва да направите, за да изглеждате безупречно

Съвети за абитуриенти: Какво и кога преди бала трябва да направите, за да изглеждате безупречно

До абитуриентския бал на зрелостниците остават два месеца, подготовката за него започва…СЕГА!

Наближава пролетната ваканция и всички знаем какво се случва в семействата на зрелостниците – дават старт на трескавата подготовка за чакания 12 години абитуриентски бал.

Завършването на гимназия е веднъж в живота и отбелязването му е скъп спомен. Разбираме естествената нужда, особено на абитуриентките, да изглеждат като кралици на бала си. За да стане така е хубаво да разчитат на красотата и младостта си и не толкова на парите. Най-добре е обаче да се подготвят навреме.

Сега е моментът да изберете качествения козметичен салон, който ще бъде до вас следващите осем седмици. Трябва да изготвите план от какви процедури се нуждаете и в уречената нощ нищо няма да заслепи блясъка ви.

Два месеца преди дългоочаквания абитуриентски бал трябва:

Най-късно тогава трябва да се погрижите да заличите козметичните несъвършенства, провокирани от мазната кожа и дори – възпаления на определени зони.

Не действайте на своя глава, консултирайте се с опитен козметик или дерматолог. Най-общо ще се подложите на почистване на порите, хидратиране и обогатяване на кожата с кислород. Кожата ви ще се тонизира и няма да изглежда така мазна. Започнете процедури, които да ви предпазят от повторно образуване на комедони.

Може и да не сте решили още какъв точно ще е тоалетът ви, но с гол гръб или не, е хубаво да сте наясно как трябва да се погрижите за кожата на раменете и гърба. Обикновено тези зони се нуждаят от няколкократно третиране и за това е нужно достатъчно време, за да се покажете в перфектно състояние на бала.

По същото време, при необходимост, се подложете на дълбоко почистващ пилинг. Ще имате време да се спасите от пораженията на акнето и неравенствата на кожата.

Последното важно нещо два месеца преди бала е да се заемете с краката си. Освен упражнения и здравословна (!) диета трябва да се подложите и на антицелулитна програма. Една процедура седмично до абитуриентския бал – и ще можете да се покажете с прилепнала рокля и заслужено самочувствие.

Един месец преди абитуриентската вечер

Това е моментът, в който трябва да са активни хората с чувствителна или безпроблемна кожа. Тя се хидратира в козметичния салон и се приготвя за специалния грим за бала.

Един месец преди бала трябва да сте ангажирали фризьор или гримьор, за да се съобразяват с вас, а не вие с други абитуриентки.

Една седмица преди бала

Всички важни козметични процедури НЕ БИВА да се оставят за деня преди абитуриентския бал. С фотоепилация или стандартна кола маска една седмица е чудесно разстояние, през което нито косъмчетата ще поникнат отново, нито ще се задържи неприятното зачервяване след процедурата.

Пак в този период трябва да се погрижите за педикюра си. Дори да не сте с обувки без връх или пета, ще стъпвате като кралица, когато знаете колко внимателно сте се погрижили за себе си.

И накрая, но от първостепенно значение – седмица преди бала трябва да сте наясно какво искате и да сте отишли на пробен грим. Гримьорката ще има време да ви обясни някои важни детайли при подготовката, а вие спокойно ще решите това ли е от което се нуждаете.

ДенЯТ преди абитуриентския бал

Заемете се с три неща – деликатна процедура за кожа, която да помогне да заличите следите от стреса, трябва да направите маникюра си и трябва да се отпуснете – независимо дали ви трябва масаж или разходка с останалите абитуриентки.

В деня на бала

Няколко часа преди абитуриентската вечер, обикновено в 13 – 14 часа си отидете на гримьор. Това ще рече, че на обед трябва да ви направят косата.

Каквото и да се случи от тук нататък, трябва да знаете, че сте направили всичко необходимо, за да сияете на своя абитуриентски бал!

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!