You are here
Home > Здраве и красота > Срещу диабет: Оставете хляба последен в менюто си

Срещу диабет: Оставете хляба последен в менюто си

Нови изследвания препоръчват хляба да бъде оставен за последно ястие, за да се регулира по-добре кръвната захар

Ново изследване показва, че хлябът е хранителният продукт, който трябва да пази за края на хранене, за да държите нивото на захар в кръвта под контрол.

Учените стигнали до извода, че оставянето на хляба и картофите за края на храненето, помага да се поддържа кръвната захар под контрол след храненията. По този начин рискът от диабет намалява.

Оставете хляба последен в менюто си, за да се предпазите от диабет сн. pixabay
Оставете хляба последен в менюто си, за да се предпазите от диабет сн. pixabay

Освен това специалистите твърдят, че този режим може да бъде полезен и за онези, които вече страдат от тази болест, пише newsroom.mk

„Яжте въглехидрати в края на храненето. Това е доста добър начин за регулиране на кръвната захар. Всички ние знаем, че диабетиците трябва да внасят по-малко въглехидрати през деня. Но все пак, на някои им е трудно да се придържат към този режим“, казва Вейл Корнел, един от изследователите, участвали в изследването.

Той и колегите му провели проучване, в резултат на което стигнали до този интересен извод. По време на изследването, те тествали шестнадесет човека с диабет тип 2. Всички те консумирали една и съща хранене в три различни периода от време. Оказва се, че резултатите на кръвната захар са най-добри, когато въглехидратите са оставени последни в менюто.

Диабет тип 2 изобщо не е безопасно състояние, тъй като може да доведе до сърдечни заболявания, слепота, бъбречни заболявания и ампутация на краката. Контролът на кръвната захар е най-добрият начин за намаляване на риска от усложнения. А правилното хранене, спортът и ниските нива на стрес и адреналин в организма, могат да помогнат за това.

loading...

Вашият коментар

Top
error: Content is protected !!